Siirry sisältöön. | Siirry navigointiin

Omat työkalut
Osiot
Sijainti: Pääsivu / Asuminen ja rakentaminen / Asuminen

Asuminen

Vuokra-asunnot, tontit, rakentaminen, rakennusvalvonta, Hastinrinteen omakotitalo, Paakkolan, Kaisajoen ja Palonperän rakennuspaikat, Kolhikkotie, virkailijatalo

asuminenjarakentaminen-asuminen

Asuminen Tervolassa

Tervolassa on tarjolla monenlaisia viihtyisiä asumismahdollisuuksia, etsitpä sitten vuokra-asuntoa tai suunnittelet talon rakentamista. Tarkista saatavilla olevien vuokra-asuntojen ja tonttien tilanne oheisten linkkien kautta.

Muut asumiseen liittyvät kokonaisuudet löydät omilta alasivuiltaan.

Kunnan vuokra-asunnot

Kunnan vuokra-asuntoja välittää Tervolan Vuokratalot Oy.

Tontit ja rakentaminen

Kunnan sekä yksityisten tarjoamia tontteja voit katsoa tonttipörssistä.
Kunnan uusimmista rakennuspaikoista löytyy tietoja myös alempaa tältä sivulta.

Rakennusvalvonta

Oman kodin rakentamiseen liittyvissä asioissa sinua auttaa rakennusvalvonta.

Tervolan kunnalla myynnissä olevia kohteita:

Lisätietoja kaikista kohteista antaa tekninen johtaja Virpi Mäki-Iso p. 0400 466 705, etunimi.sukunimi@tervola.fi

  • Hastinrinteen omakotitalo, Muurarintie 1

Vuonna 2013 valmistunut matalaenergiatalo rauhallisella asuinalueella Tervolan keskustan palvelujen läheisyydessä. Talon yhteydessä erillinen varastorakennus, joissa autokatos. Talossa on varaava takka/leivinuuniyhdistelmä sekä poistoilmalämpöpumpussa on varaus aurinkokeräimille. 

* TiedoteKaavakarttaPohjapiirros *Kauppakirjapohja
Valokuvia : *JulkisivuKeittiöOlohuoneOlohuone *Pesuhuone

  • Virkailijatalo 4

Ns. Virkailijatalo 4- kiinteistö (os. Päiväkodintie 4, Tervola ) on valmistunut v. 1970 ja sen kerrospinta-ala on n. 370 k-m². Kiinteistölle lohkotaan n. 2700 m² määräala Kuntakeskus-nimisestä kiinteistöstä.
Kiinteistö sijaitsee asemakaavan AR-alueella ja sen tehokkuusluku on 0,3. Rakennuksesta on tehty kuntokartoitus 2013.

* Peruskartta * Kaavakartta * Kauppakirjapohja


  • Rakennuspaikkoja (uusimmat)

Paakkolassa Kemijoen ranta-alueella.    Aluekartta (peruskartta)

Määräala A, os. Paakkolantie 116, Paakkola

Tervolan kunta myy Kemijokivarresta Alamölön kiinteistöstä n. 4 200 m²:n määräalan. Määräala muodostuu n. 1500 m²:n AT-alueesta ja n. 2700 m²:n MA-1 -alueesta. Määräalalle on osayleiskaavassa osoitettu asuinrakennuksenrakennusoikeus, rakennukset on rakennettava AT-alueelle. AT-asuntoyksikön rakennusoikeus on 300 k-m². Lisäksi rakennuspaikalla voi olla talous- ja varastorakennuksia enintään 10 % tontin pinta-alasta. Jätevedet on käsiteltävä siten, kuin valtioneuvoston asetus jätevesien käsittelystä vesihuoltolaitosten viemäriverkostojen ulkopuolisilla alueilla määrää.

* Karttaote * Kauppakirjapohja

Määräala B, os. Paakkolantie 120, PAAKKOLA

Tervolan kunta myy Kemijokivarresta Alamölön kiinteistöstä n. 4 410 m²:n määräalan. Määräala muodostuu n. 4 400 m²:n AT-alueesta ja n. 10 m²:n MA-1 -alueesta. Määräalalle on osayleiskaavassa osoitettu asuinrakennuksenrakennusoikeus, rakennukset on rakennettava AT-alueelle. AT-asuntoyksikön rakennusoikeus on 300 k-m². Lisäksi rakennuspaikalla voi olla talous- ja varastorakennuksia enintään 10 % tontin pinta-alasta. Jätevedet on käsiteltävä siten, kuin valtioneuvoston asetus jätevesien käsittelystä vesihuoltolaitosten viemäriverkostojen ulkopuolisilla alueilla määrää.

Määräalalla sijaitsee muinaismuistoalue (muu kulttuuriperintökohde). Alueella sijaitsevien historiallisten asutus-, tie- tai muiden vastaavien rakenteiden ja kerrostumien poistaminen on sallittua vain erityisestä syystä ja riittävän arkeologisen dokumentoinnin jälkeen. Aluetta koskevista suunnitelmista on kuultava museoviranomaista.

* Karttote * Kauppakirjapohja


Kaisajoen asemakaava-alueella
korttelissa 353 olevat neljä omakotitalojen rakennuspaikkaa. Rakennuspaikat sijaitsevat Kemijoen välittömässä läheisyydessä.

*Luovutusehdot (päivitetty 9.5.2014)       * Asemakaavakartta (sis. kaavamääräykset)   * Peruskarttaote
*Kauppakirjapohja                                       * Vuokrasopimuspohja                                        * Hakemuslomake


Palonperällä kirkonkylän asemakaava-alueella
korttelissa AO52 kolme asuinrakennusten rakennuspaikkaa. Rakennuspaikat ovat kooltaan n. 980 - 1540 m2. Myyntihinta on 2 €/m2.

AsemakaavaotePeruskarttaoteLuovutusehdot
KauppakirjapohjaVuokrasopimuspohja *  Hakemuslomake