Siirry sisältöön. | Siirry navigointiin

Omat työkalut
Osiot
Sijainti: Pääsivu / Asuminen ja rakentaminen / Liikenneturvallisuus

Liikenneturvallisuus

Liikenneturvallisuus

 

 

Liikenneturvallisuustyöryhmä

Tervolan kunnassa toimii kunnanhallituksen nimeämä liikenneturvallisuustyöryhmä. Kunnan hallintokuntien edustajien lisäksi siinä on edustajat Liikenneturvasta, Poliisista, Lapin ELY-keskuksesta sekä Riistanhoitoyhdistyksestä.

Työryhmän tehtävänä on yhdessä suunnitella, sopia ja toteuttaa erilaisia kasvatuksellisia, valistavia ja tiedottavia toimenpiteitä, jotka parantavat liikenneturvallisuutta. Toimenpiteillä pyritään vaikuttamaan liikkujien liikenneturvallisuustietämykseen, asenteisiin ja oman liikkumisen riskien tunnistamiseen. Lisäksi työryhmä käsittelee ja toimittaa eteenpäin sille saapuneita palautteita ja liikenneturvallisuusaloitteita.

Liikenneturvallisuustyöryhmä 2017 - 2019

Tienkäyttäjän linja (Liikennevirasto)

Tien kuntoon tai tien kunnossapitoon liittyvät ilmoitukset voi tehdä sähköisesti osoitteessa liikenne.palautevayla.fi. Sähköinen ilmoitus välittyy liikenteen asiakaspalveluun, jossa ilmoituksia käsitellään arkisin klo 8-16. Kaikki ilmoitukset välitetään alueurakoitsijalle, joka päättää tarvittavista toimenpiteistä tielle asetettujen laatuvaatimusten perusteella.

Palveluihin kuuluvia ilmoituksia ovat esimerkiksi maanteiden päällystevauriot (kuopat, reiät), tiellä oleva vesi, tielle kaatunut puu tai erittäin liukas tie. Kiireellisistä ja liikennettä selvästi vaarantavista ongelmista tiestöllä voi ilmoittaa soittamalla numeroon 0200 2100 (24 t / vrk). Ilmoittajilta pyydetään tarkka tieto ongelman sijaintipaikasta ja yhteystiedot.

 

Linkit

Tervolan kunnan liikenneturvallisuustyön koulutus-, valistus- ja tiedotussuunnitelma 2014 – 2018
Meri-Lapin liikenneturvallisuussuunnitelma
Lapin liikenneturvallisuussuunnitelma 2015 – 2018

Liikenneturva, ajankohtaisia tiedotteita ja muuta liikenneturvallisuustietoutta
ELY -keskus, Liikenneturvallisuus

Poliisi, Liikenneturvallisuus ja valvonta