Siirry sisältöön. | Siirry navigointiin

Omat työkalut
Osiot
Sijainti: Pääsivu / Elinkeinot ja yrittäminen / Ilmoitustaulu / Pohjoisten kotieläintukien hakuaika alkanut

Pohjoisten kotieläintukien hakuaika alkanut

Vuoden 2018 kansalliset kotieläintuet ovat haettavissa

26.2.2018

Koko maassa maksettavan sika- ja siipikarjatalouden tuotannosta irrotettu tuki sekä tukialueella C maksettavan pohjoisen kotieläintuen vuoden 2018 ennakot ovat haettavissa.
Nautojen, uuhien ja kuttujen pohjoisesta kotieläintuen ennakko ja sika- ja siipikarjatalouden tuotannosta irrotettu tuki haetaan sähköisesti Vipu-palvelussa tai lomakkeella 139 kunnan maaseutuelinkeinoviranomaiselta viimeistään 23.3.2018. Jos viljelijä hakee ennakkoa naudoista, uuhista ja/tai kutuista eikä hän ole palauttanut osallistumisilmoitusta vuoteen 2018 mennessä, hänen on ennakkoa hakiessaan palautettava myös osallistumisilmoitus.
Vuonna 2018 naudoista, uuhista ja kutuista maksetaan ennakkoa 75 % tuen lopullisesta kokonaismäärästä. Sika- ja siipikarjatalouden tuotannosta irrotetun tuen ennakkoa maksetaan 75 % tuenhakijan hallinnassa 1.3.2016 olevan viitemäärän perusteella lasketusta tuen määrästä. Ennakot maksetaan huhtikuussa.
Saat hakulomakkeen 139 Hakemus kansallisista kotieläintuista 2018 ja hakuohjeet internetistä Mavi.fi-sivuilta tai kunnan maaseutuelinkeinoviranomaiselta.