Siirry sisältöön. | Siirry navigointiin

Omat työkalut
Osiot
Sijainti: Pääsivu / Kunta ja hallinto / Ilmoitustaulu / Avoin tiedotustilaisuus kiintiöpakolaisista sekä keräys pakolaisten asuntojen varustamiseksi

Tervolassa avoin tiedotustilaisuus kiintiöpakolaisista sekä keräys pakolaisten asuntojen varustamiseksi

Tervolan kunta on tehnyt vuonna 2016 Lapin ELY -keskuksen kanssa sopimuksen pakolaisten sijoittamisesta kuntaan. Sopimuksen perusteella Tervolan kunta on vastaanottanut ensimmäiset kiintiöpakolaisensa elokuussa 2017. Joulukuussa 2017 kunta on tehnyt ELY- keskuksen kanssa uuden sopimuksen 20 vuosittaisen kuntapaikan myöntämisestä pakolaisille myös vuosina 2018 - 2019. Sen perusteella 11.9.2018 Tervolaan saapuu 3 syyrialaisperhettä suoraan Turkin pakolaisleiriltä. Perheissä on yhteensä 15 henkilöä, joista 9 on 0-12 -vuotiaita lapsia.

Asiaa koskeva keskustelu- ja tiedotustilaisuus järjestetään Tervolan kunnan valtuustosalissa torstaina 30.8.klo 18:00 alkaen.

Pakolaisten asuntojen varustamista varten järjestetään keräys 15–16.8.2018 klo 15–18 osoitteessa Hakalantie 4 A 8. Keräyksellä toivotaan asuntoihin saatavan ehjiä huonekaluja (kerrossänkyjä, sänkyjä, ruokailuryhmiä, lipastoja, kirjahyllyjä, yöpöytiä), kattolamppuja, keittiötarvikkeita, polkupyöriä, lastentarvikkeita (pinna- ja jatkettavia sänkyjä, lastenvaunuja, pottia, syöttötuoleja, ammeita) ja leluja sekä puhtaita kodintekstiilejä (pitkiä verhoja, pyyhkeitä, pöytäliinoja, petivaatteita) ja mattoja.

Tarkempia tietoja keräyksestä ja tarvittavista tavaroista voi tiedustella sosiaaliohjaaja Eija Nummiselta p. 040 151 9804.