Siirry sisältöön. | Siirry navigointiin

Omat työkalut
Osiot
Sijainti: Pääsivu / Kunta ja hallinto / Ilmoitustaulu / Tervolan kunta jakoi Tervola-mitaleita 150 -vuotisjuhlassaan

Tervolan kunta jakoi Tervola-mitaleita 150 -vuotisjuhlassaan

TIEDOTE

TERVOLAN KUNTA JAKOI TERVOLA-MITALEITA 150 –VUOTISJUHLASSAAN

Tervolan kunta jakoi Tervola-mitalit sunnuntaina 9.7.2017 olleessa 150 vuotisjuhlassaan. Tällä kertaa mitalit myönnettiin Eemeli Hakokönkäälle, Tervolan Nuorisoseura ry:lle ja Tervolan 4H-yhdistys ry:lle.

Tervola-mitali voidaan antaa henkilölle tai yhteisölle tunnustuksena ja kiitollisuuden osoituksena menestyksellisestä ja esimerkillisestä työstä Tervolan kunnan hyväksi. Mitalin on suunnitellut opettaja Mauno Tasala ja sitä on jaettu vuodesta 1983 lähtien. Nyt jaetut mitalit olivat järjestyksessään 29 - 31.

Eemeli Hakoköngäs on Tervolasta kotoisin oleva valtiotieteiden maisteri ja Helsingin yliopiston tohtorikoulutettava. Hän on tutkimustyönsä ohessa ansiokkaasti edistänyt Tervolan paikallishistorian tallentamista julkaisemalla tai toimittamalla mm. seuraavia teoksia: Raittiusseurasta nuorisoseuraan – 120 vuotta itsekasvatustyötä Tervolassa (2010), Pättäkkäojasta Pisajokeen – kuvia ja perinnettä Peuran kylältä (2011), Arkea ja pyhää – Tervolan seurakunnan historia (2014) ja nyt viimeisimpänä Kahen puolen Kemijokea – Tervolan kunnan historia (2017).

Tervolan nuorisoseura ry on vuonna 1905 perustettu kulttuurista lapsi-, nuoriso- ja sivistystyötä tekevä järjestö. Lähihistoriasta muistetaan erityisesti 1970 - 80 -lukujen vireä teatteri-, kansantanssi- sekä tanssiteatteritoiminta, joka oli paitsi paikallista, myös valtakunnallista ja kansainvälistä. 1990-luvulla yhdistys keskitti voimansa nuorisoseurantalon kunnostamiseen upeaksi kulttuuritaloksi. Tänä päivänä yhdistyksen toiminta on monimuotoista, yhteisöllistä ja aikaansa seuraavaa toimintaa, johon kaikki kiinnostuneet voivat osallistua.

Tervolan 4H-yhdistys ry:n toiminnan juuret ovat vuonna 1932 aloitetussa maatalouskerhotoiminnassa. Vuonna 1971 yhdistys sai nimekseen Tervolan 4H-yhdistys ry:n. Yhdistys on vuosikymmeniä ollut vahva nuorisotyön toimija Tervolassa. Yhdistys järjestää lapsille ja nuorille säännöllistä ja monipuolista kerho-, kurssi- ja leiritoimintaa sekä kouluttaa nuoria työelämään ja tarjoaa mahdollisuuksia kokeilla yritystoimintaa. Yhdistyksen työ lasten ja nuorten parissa on tullut nähdyksi myös valtakunnan tasolla viime vuosina useina tervolalaisten nuorten saamina valtakunnallisina stipendeinä.

Lisätietoja: Tarja Leinonen sivistysjohtaja

tarja.leinonen@tervola.fi 0400 218 521