Siirry sisältöön. | Siirry navigointiin

Omat työkalut
Osiot
Sijainti: Pääsivu / Matkailu ja elämykset / Tapahtumakalenteri / Kurki, lintujen kuningas-150 kurkea näyttely, Liisa Halonen-Laiti

Kurki, lintujen kuningas-150 kurkea näyttely, Liisa Halonen-Laiti

3.- 27.10. 2017

Tapahtuman tiedot

Milloin

03.10.2017 08.00 loppuu
27.10.2017 15.00

Missä

Tervolan kunnanvirasto, 2. kerros

Yhteyshenkilön nimi

Yhteyshenkilön puhelinnumero

050 33 898 22

Lisää tapahtuma kalenteriin

Näyttely koostuu etupäässä kurki-aiheisista akryylimaalauksista. Mukana myös uniikkeja kurki-aiheisia kortteja, joilla voi lähettää tervehdyksiä, osanottoa ja onnitteluja persooonallisella tavalla. Kurki-aihe viittaa siihen, miten kurki on juuri Tervolassa läheinen. Uniikkien adressikorttien tekotapa on akryyleillä tehtyyn monotypiaan yhdistetty sivellin-ja tussipiirustus.
Keväisin ja syksyisin kurjet esiintyvät monilukuisina parvina ja kuuluvat suomaisemien lähistöillä. Keväällä ne ovat kesän airuina, tuovat kevään varmasti, niin kuin sanotaan "Ennen suo sulaa kuin kurki kuolee". Ja suoaukeiden pälvet alkavat kasvaa. Syksyn tietää viimeistään silloin olevan lähellä, kuulee kurkien ääniä ja näkee monikymmenpäisiä auroja lentävän ohi.
Kurki tuo kesän enteet ja antaa aavistuksen sen loppumisesta. Se on vuodenaikojen vaihtumisen lintu, ylväästi asteleva harmaatakkinen lintujen kuningas.
Kurki on voimaeläin. Siihen on helppo samaistua, vaatimattoman väriseen, uljaasti suolla astelevaan ja siellä pärjäävään. Niin Tervolassakin on tultu toimeen ja onnistuttu 150 vuotta.