Siirry sisältöön. | Siirry navigointiin

Omat työkalut
Osiot
Sijainti: Pääsivu / Matkailu ja elämykset / Tapahtumakalenteri / Seija Törmäsen taidenäyttely

Seija Törmäsen taidenäyttely

5.2.-2.3.

Tapahtuman tiedot

Milloin

05.02.2018 08.00 loppuu
02.03.2018 15.00

Missä

Kunnanviraston yläaula

Lisää tapahtuma kalenteriin

Tervolalaislähtöisen harrastetaiteilija Seija Törmäsen näyttely kunnanviraston yläaulassa

Avoinna:
ma-to 8-16
pe 8-15

”Olen syntynyt Petsamossa 1939. Vanhempani menivät nuorikkona töihin Petsamon Nikkeliin, josta kuitenkin tuli nopea lähtö etelää kohti syksyllä. Kuorma-auto, väkeä täynnä, pysähtyi Paakkolan nuorisoseuralle, josta isäni koti oli noin kilometrin päässä ja meidän perhe meni isäni kotiin, muut yöpyivät nuorisoseuralla.

Olen viettänyt lapsuus- ja nuoruusajan Tervolan Paakkolassa, sekä käynyt tyttölyseon Kemissä. Kiinnostuin maalaamisesta ja piirtämisestä oppikouluaikana.  Piirustuksen opettajina toimivat Liisa Rautiainen ja iki-ihana Nina Vanas. Heidän opetuksista ei voinut olla muuta kuin intoa täynnä.

Työstäni, Pellon kunnan teknisen toimiston kanslistin tehtävistä, jäin eläkkeelle 2002.

Taide ei ole ollut kuitenkaan ensimmäisellä sijalla elämässäni. Työ ja perhe ensin ja sitten vasta muu. Elämäni varrella olen harrastanut monenlaisia kädentöitä mm. kansalaisopiston piirissä, niin Pellossa kuin Matarengissä.

Vuodenvaihteen  Lapin Kansasta huomasin erään taidenäyttelyn yhteydessä maininnan, että entiset  tervolalaiset, jotka eivät asu paikkakunnalla, voisivat kuitenkin järjestää  Tervolassa omia näyttelyitä. Tuo ilmaisu iski mieleeni voimakkaasti. Ajattelin, että rakkaudesta kotiseutuuni uskallan avata sisintäni asettamalla esille töitäni.

Olen jäsenenä Pellon kuvataideseurassa ja osallistunut seuran toimintaan ja lukuisiin kursseihin ja näyttelyihin parinkymmenen vuoden aikana. Olen hoitanut sihteeri-rahastonhoitajan tehtäviä useiden vuosien ajan, edelleen olen johtokunnan jäsen ja rahastonhoitaja.  Nyt olen yksin vastaamassa näyttelyni onnistumisesta, jännittää…

TERVETULOA TUTUSTUMAAN TÖIHINI!”

Seija Törmänen o.s. Koivupalo

Koulutus:
Tervolan Naiskotiteollisuuskoulu
Tornion Naiskotiteollisuuskoulu
Taidekoulutus: Kemin tyttölyseo
Kansalaisopiston ja Kuvataideseuran lukuisat kurssit