Siirry sisältöön. | Siirry navigointiin

Omat työkalut
Osiot
Sijainti: Pääsivu / Matkailu ja elämykset / Viihdy Tervolassa

Viihdy Tervolassa

Viihdy Tervolassa

Tervola on omaleimainen etelälappilaiskunta Kemijoen varressa ja kolmen Lapin keskuksen - Kemin, Tornion ja Rovaniemen keskiössä. Peräpohjalainen maaseutumaisema ja maaseudun elämäntapa tarjoavat täällä Tervolassa mukavasti nähtävää ja koettavaa. Tervolassa matkailija nauttii jokimaisemien lisäksi jylhien, metsäisten vaaramaisemien tenhosta.

Tervolan ulkoilumahdollisuudet avautuvat näppärästi myös Infokartan avulla.

Aktiviteetteja

Tervolassa todellakin sopii nauttia luonnosta! Koko kunnan aluetta halkoo leveänä virtaava Kemijoki, jonka rantamaisemat ja vesireitit kutsuvat retkeilemään jokiluonnossa. Tervolan kohdalla Kemijoki on erityisen sopiva veneilyyn ja muihin vesiharrastuksiin. Patoaltaan lempeässä virtaamassa voi tehdä matkaa risteillen taukopaikasta toiseen. Kemijoen rannoilla sijaitseville laavuille ja taukopaikoille pääsee tulistelemaan myös pyöräillen.

Kalastusmahdollisuuksia löytyy pilkkimisestä vetouisteluun. Perhokalastusta voi kokeilla Kemijoesta haarautuvissa sivujoissa, kuten Vähäjoella.

Ulkoilumahdollisuudet eivät rajoitu vain Kemijoen ympäristöön, sillä vaelluspaikkana esimerkiksi Kätkävaara on oivallinen. Kätkävaaralla sijaitsee myös liikuntarajoitteisille sopiva esteetön ulkoilureitti, jolla pääsee nauttimaan puhtaasta ilmasta komeiden maisemien sylissä.

Tervolan jokiluonnosta ja soilta voi bongata kymmeniä harvinaisia kasveja. Lintuharrastajalle Tervola tarjoaa runsaan lajikirjon nähtäväksi. Syksyisin Tervola hemmottelee kulkijaa marjoilla ja sienillä, joita sen metsät ovat pullollaan.

 

Linkit

  • Infokartta - valitse haluttu kohta valikosta vasemmalta.