Mattisen koulu vietti Kalevalan päivää pilkkien

Mattisen koululla Tervolassa vietettiin Kalevalan päivää 28.2 koko kylän yhteisen pilkkitapahtuman merkeissä. Tapahtuma järjestettiin läheisen tilan pihapiirissä, jonne oppilaat kuljetettiin koululta moottorikelkkakyydillä. Ohjelmassa oli Kemijoella pilkkimistä, makkaran paistoa sekä tilan eläimiin tutustumista. Vuosittain ennen hiihtolomia järjestettävä toiminnallinen päivä on oppilaiden mielestä yksi kouluvuoden kohokohdista.

Tänä vuonna tapahtuman ohjelmaksi valikoitui pilkkiminen, sillä Mattisen koulun monialaisen oppimiskokonaisuuden (MOK) teemana on Kemijoki. Koulun opettajat valitsevat lukuvuoden alussa MOK-teeman, jota toteutetaan vuoden mittaan eri oppiaineissa. Kemijoki-teema on näkynyt pilkkitapahtuman lisäksi esimerkiksi siten, että puu- ja käsityötunneilla on valmistettu pilkkijakkarat. Jakkarat pääsivät pilkkitapahtumassa asianmukaiseen käyttöön.

Oppilaita Mattisen koululla on tällä hetkellä 42. Koulun johtaja Pasi Jeremeffin mukaan koulu on sopivan kokoinen. Opettajat tuntevat koulun kaikki oppilaat ja pystyvät tukemaan jokaisen oppilaan yksilöllistä oppimista. Lisäksi pilkkitapahtuman kaltaisten toimintapäivien järjestäminen on mahdollista. Koulun ja kodin hyvästä yhteistyöstä kertoo se, että oppilaiden läheisiä oli pilkkitapahtumassa mukana yli 30. Kaikki koulun oppilaat saivat kutsua itselleen tärkeän aikuisen mukaan pilkkitapahtumaan.

Iloista hiihtolomaa!