Pidetään kaverista poikkeusoloissa huolta

Hallituksen antamien linjausten mukaisesti on poikkeusoloissa vältettävä ylimääräisiä sosiaalisia kontakteja. Lisäksi yli 70-vuotiaiden on pysyttävä kotona karanteenin omaisissa olosuhteissa. Tilanne voi etenkin yksin asuville olla raskasta, sillä päivittäinen asiointi ja sosiaaliset kontaktit jäävät vähäisiksi.

Meistä jokainen voi vaikuttaa läheisten ja tuttavien arkeen ilahduttavasti. Vaikka et läheisiä voisikaan poikkeusoloissa tavata, voit aina soittaa, lähettää kortin tai kirjoittaa läheisellesi kirjeen. Nykytekniikka mahdollistaa myös videoyhteyden, jolloin toinen tuntuu olevan lähempänä kuin todellisuudessa onkaan. Nyt sinulla on myös hyvä hetki kysellä kuulumisia naapurissa yksin asuvalta ikäihmiseltä tai tuttavalta, jonka kanssa et ole hetkeen ollut tekemisissä. Me selviämme tästä yhdessä!

Mikäli koet tarvetta jutella mieltä painavista asioista tai kuulumisista, voit soittaa Tervolan seurakunnan diakoni Elina Volotiselle, kirkkoherra Heikki Holmalle tai pastori Markus Kallatsalle. Myös Tervolan terveyskeskuspalvelut tarjoavat luottamuksellista keskusteluapua poikkeusoloissa. Psykiatrinen sairaanhoitaja ja kriisiryhmän terveydenhoitaja tarjoavat keskusteluapua ensisijaisesti puhelimessa. Psykiatrisen sairaanhoitajan ja kriisiryhmän terveydenhoitajan vastaanotolle pääset ilman lähetettä ajanvarauksella ja käynnit ovat maksuttomia.

 

Hyödyllisiä numeroita:

Tervolan seurakunnan työntekijät

  • Diakoni Elina Volotinen, 050 437 0004, (ma-pe klo 10-14)
  • Kirkkoherra Heikki Holma, 050 437 0001
  • Pastori Markus Kallatsa, 050 437 0002 (ke-su)

Mielenterveys- ja päihdepalvelut

  • Psykiatrinen sairaanhoitaja Marjukka Luukkanen, 040 482 2249 (ma-to klo 8-16, pe klo 8-15)

Terveydenhoitaja

  • Lea Vuokila, 040 525 4785 (ma-pe 8-14)

Koriste