Siirry sisältöön. | Siirry navigointiin

Omat työkalut
Osiot
Sijainti: Pääsivu / Sosiaali- ja terveyspalvelut / Terveyskeskus / Työterveyshuolto

Työterveyshuolto

Työterveyshuolto

Yhteystiedot

Keskustie 78

95300 Tervola

Puh. 040 525 4787

Työterveyshoitajan aamuvastaanotto ma-pe klo 8-9. Muulloin ajanvarauksella.

Lääkärin vastaanotolle ajanvaraus puh. 040 525 4787

Työterveyshoitaja Eeva-Liisa Rajala puh. 040 525 4787

Työterveyslääkäri Tiina Leppiaho 1.3.2013 alkaen

Työterveysavustaja Taina Ojanaho puh. 040 352 5241

Työterveyshuolto on suljettuna 2.-27.7.2018.

Tietoa työterveyshuollosta

Työterveyshuollon tavoitteena on terveellinen ja turvallinen työympäristö, hyvin toimiva työyhteisö, työhön liittyvien sairauksien ehkäisy, sekä työntekijän työkyvyn ja toimintakyvyn ylläpitäminen ja terveyden edistäminen. Työterveyshuoltoa ohjaavat työterveyslaki 1383/2001 ja Hyvä työterveyshuoltokäytäntö (HTTHK).

Työntekijään yksilöllisinä toimenpiteinä kohdistuvia työterveyshuollon toimia ovat ohjaus ja neuvonta, erilaiset terveystarkastukset, työperäisten ja mahdollisesti muiden sairauksien tutkimus ja hoito sekä työkyvyn ja kuntoutustarpeen arvio.

Työympäristöön ja työhön kohdistuvia toimenpiteitä arvioidaan työpaikkaselvityksillä. Siihen liittyvistä osaselvityksistä ergonomiaselvityksen kohteita ovat työolot ja työympäristö, työn organisointi työpisteissä, työtehtävät ja työmenetelmät, kalusteet, koneet ja laitteet sekä fyysisen ja psyykkisen kuormituksen arviointi. Muita osaselvityksiä ovat fysikaalisten, kemiallisten ja biologisten haittatekijöiden selvitykset.

Työterveyshuoltolain mukaan työnantaja on velvollinen järjestämään työterveyshuollon palveluksessaan oleville työntekijöille. Myös yrittäjille ja muilla omaa työtään tekevillä on oikeus hankkia samoja palveluja. Halutessaan työnantaja voi hankkia työntekijöilleen myös yleislääkäritasoisen sairaanhoidon työterveyshuollon kautta.

 

Linkkejä