Rovaniemen alueteatterin vierailuesitys: Korjaamo

Rovaniemen alueteatterin vierailuesitys Nuorisoseurantalolla.

TEOKSESTA

Korjaamo on moottoriöljyn katkuinen kertomus kahden miehen töyssyisestä ystävyydestä ja pyristelyistä uusien elämäntilanteiden edessä. Korjaamon omistajaa Jallua painaa konkurssiuhka, ja apumieheksi palkattu Ola kipuilee avioeroaan sekä potkujaan rehtorin virasta. Kun käsin korjaamisen taidolle ei tahdo riittää kysyntää teknologian syödessä työt, hiipii mieleen salakavala pelko: onko aika ajanut keski-ikäistyneiden miesten ohi vai onko tulevalla vielä jotain annettavaa?

Tyhjäkäyntiin kyllästyneet kaverukset päättävät laittaa uuden vaihteen silmään ja alkaa tehdä Youtube-videoita korjaamon arjesta. Tubettaessaan koneiden korjauksesta miehet tulevat samalla paikanneeksi omien konepeltiensä lommoja. Tahattoman hauskoilla videoilla juttu luistaa kuin vaseliini, mutta yhteentörmäyksiltäkään ei vältytä. Auttaako keskinäinen lojaalius selviytymään kaveruuden kupruista ja muutoksen pelosta?

Mika Myllyahon käsikirjoituksen miehet ovat sekä huvittavan että liikuttavan aitoja – samoin kuin heidän ystävyytensä kuvaus koskettaa ja naurattaa yhtä aikaa. Eljas Liinamaan ohjaamaa draamakomediaa esitetään Rovaniemen Teatterin vinttinäyttämö Kerolla sekä Lapin maakunnassa kiertue-esityksenä.

 

Työryhmätiedot, esityksen kesto jne. löytyvät täältä:

rovaniementeatteri.fi/esitykset/korjaamo/

 

ARVOSTELUT

Uuden Rovaniemen kritiikki Korjaamosta:

https://www.lapinkansa.fi/teatteriarvio-korjaamo-haastaa-ja-naurattaa-syysma/200249