Kouta -harrastajateatteritapahtuma

Skaf Kouta Esityskuvaukset

KOUTA TUO ÄMPÄRILLISEN TEATTERIA TERVOLAAN

Kouta on pohjoisen uusi teatteritapahtuma ja -katselmus pohjoisen harrastajanäyttämöille ja teatteria rakastaville ihmisille.
Ajankohta on 27.-29.9.2019
Kouta näyttäytyy moni-ilmeisenä eri puolilla Tervolaa. Esitysten päänäyttämöt ovat nuorisoseuralla sekä Lapinniemen koululla.

Tapahtumaan liittyy myös maksuttomia ja kaikille avoimia ideointi- ja koulutustilaisuuksia.

Tapahtuman pääjärjestäjänä toimivat Sivistysliitto Kansalaisfoorumi ja Tervolan Nuorisoseura yhdessä Tervolan kunnan ja muiden tervolalaisten yhteisöjen kanssa. Lisätietoja: Heikki Hepoaho 040 5726440


(27.5.2019)
YHDEKSÄN TEATTERIA ÄMPÄRILLISESSÄ KOUTAA

Pohjoisen KOUTA-harrastajateatterifestivaalin katselmusohjelmistoon tuli hakemuksia 12:lta  lappilaiselta näyttämöltä. Tapahtuman taiteellinen tiimi: ohjaaja-näyttelijä Anne Niskanen, luova johtaja Julius Oförsagd sekä kulttuuritoimittaja Maria Paldanius, valitsivat 27.-29. syyskuuta Tervolassa pidettävään KOUTA-tapahtumaan yhdeksän esitystä. Valituiksi tulivat IValoiset Ivalosta, Räväsojan Känsäkourat, Lapin ylioppilasteatteri ja Saari-ryhmä Rovaniemeltä, Kemijärven Lausujat ja Kemppateatteri Kemijärveltä, Pomppa-teatteri Posiolta, Meri-Lapin Estradi Kemistä sekä Teatteriryhmä Niin sanotut Torniosta. Tiimi toteaa, että valittu ohjelmisto tarjoaa alueellisesti kattavan ja sisällöllisesti eheän kokonaisuuden. Päivien teemaksi näyttää nousevan pohdinta ja kamppailu ihmisenä ja ihmisiksi olemisessa, oman paikan ja tilan löytämisessä sekä omaksi itseksi tulemisessa. Ohjelmiston valinnut raati, lisättynä näyttelijä Pirjo Leppäsellä, tulee antamaan esityksistä palautteet myös tapahtumassa. Tämän lisäksi ryhmille tarjoutuu mahdollisuus vertaisarvioida ja tulla vertaisarvioiduksi kaverinäyttämönä. KOUTA sisältää myös taiteilijatapaamisia ja muuta oheisohjelmaa. Tapahtuman pääjärjestäjinä toimivat Kansalaisfoorumi, Tervolan kunta ja Tervolan Nuorisoseura.