Unelma tulevaisuudesta -näyttely kirjastossa

Tervolan kirjastossa on esillä lastenoikeusjärjestö Plan International Suomen Unelma tulevaisuudesta -näyttely 2.-26.9.2019 kirjaston aukioloaikojen mukaisesti.

Miljoonat ihmiset ovat paenneet Syyrian sisällissotaa. Heistä arviolta 1,4 miljoonaa elää Jordaniassa. Syyrialaispakolaisten on vaikea päästä töihin ja koulutukseen, ja suuri osa perheistä elää köyhyydessä. Moni kärsii traumanjälkeisistä oireista, kuten pelkotiloista ja masennuksesta. Pakolaistytöt kohtaavat erityisiä vaikeuksia ikänsä ja sukupuolensa vuoksi. Heidän koulutuksensa keskeytyy useammin kuin poikien, ja moni joutuu varhaisavioliittoon perheen vaikeuksien vuoksi. Myös seksuaalinen väkivalta yleistyy kriisien aikana.

Lastenoikeusjärjestö Plan International tukee Jordaniassa pakolaisperheitä Azraqin pakolaisleirillä ja Itä-Ammanissa. Humanitaarisessa työssään Plan keskittyy varhaiskasvatukseen, koulutukseen ja lastensuojeluun sekä edistää erityisesti lasten ja äitien ravinnonsaantia ja terveydenhoitoa. Unelma tulevaisuudesta -näyttelyyn on kuvattu ja haastateltu Azraqin pakolaisleirillä sekä Itä-Ammanin slummissa tyttöjä ja naisia, jotka kertoivat tärkeimmistä unelmistaan. Haaveet ja paremman tulevaisuuden tavoittelu auttavat heitä jaksamaan epävarmuutta ja arkipäivän vaikeuksia.

Näyttelyn on valokuvannut Plan International Suomen visuaalinen suunnittelija Mikko Toivonen ja näyttelyn tekstit on kirjoittanut Plan International Suomen viestinnän suunnittelija Iida Riekko.

Näyttelyyn on vapaa pääsy!