Siirry sisältöön. | Siirry navigointiin

Omat työkalut
Osiot
Sijainti: Pääsivu / Vapaa-aika ja liikunta / Kirjasto / E-kirjat ja -äänikirjat

E-kirjat ja -äänikirjat

E-kirjojen lainaaminen

 

LAPIN KIRJASTOJEN E-KIRJAT

Lapin kirjastot ottivat vuodenvaihteessa käyttöön e-kirjojen uuden käyttöliittymän. Mukana palvelussa ovat nyt koko Lapin yleisten kirjastojen asukkaat, joten kuka tahansa pääsee käyttämään Lapin kirjaston e-kirjakokoelmaa.

Uudessa käyttöliittymässä e-kirjoja voi selata, varata, lainata ja ladata. Uutta on myös selaimessa lukeminen, jolloin käyttäjän ei tarvitse ladata laitteelleen erillistä lukuohjelmaa vaan pelkkä jatkuva nettiyhteys ja kirjastokortti riittävät. Pienessä osassa e-kirjoja selainlukeminen ei onnistu (esim. PDF-muotoiset e-kirjat). Nettiselaimet on myös hyvä päivittää mahdollisimman uusiin, sillä vanhoilla selainlukeminen ei välttämättä onnistu.

Palvelu on ympärivuorokauden käytettävissä. Lainattu materiaali palautuu palveluun automaattisesti, joten asiakkaan ei tarvitse huolehtia kirjojen palautuksista. E-kirjojen laina-aika on yksi vrk tai kaksi viikkoa, ja sen saa itse valita. Yhdellä asiakkaalla voi olla maksimissaan viisi e-kirjaa lainassa samaan aikaan. E-kirjat voivat olla lainassa vain yhdellä asiakkaalla kerrallaan, mutta lainassa oleva kirja on nyt mahdollista varata. Aineisto on Adobe DRM-suojattua, ja tiedostomuodot ovat PDF ja ePub.

Lapin kirjaston e-kirjakokoelma sisältää lähinnä suomenkielistä kauno- ja tietokirjallisuutta. Mukana on kirjoja myös lapsille ja nuorille. Yhteensä kirjoja on miltei 400 kappaletta. Uusia nimikkeitä hankitaan ympäri vuoden ja hankintatoiveita myös niihin voi lähettää kirjastolle.

Kokoelma on selattavissa ja lainattavissa osoitteessa https://ellibslibrary.com/lappi. Osoitteesta löytyvät myös ohjeet aineiston käyttöön. Aineiston lainaaminen vaatii kirjautumisen Lapin kirjaston kirjastokortilla.

Tervetuloa tutustumaan!

Kysymyksiä ja palautetta e-kirjoihin voi lähettää osoitteella: kati.vuontisjärvi(at)rovaniemi.fi. Myös hankintatoiveet ovat tervetulleita.

 

E-KIRJOJA JA TIETOA NIISTÄ

Ilmaisia tekijänoikeusvapaita e-kirjoja

 

 

TIETOA E-KIRJOISTA

PIKAOHJE E-KIRJOJEN LAINAAMISEEN

  1. Valitse luetko selaimessa vai haluatko lukea lukuohjelmessa. Mikäli luet selaimessa hyppää suoraan kohtaan 4.
  2. Luo Adobe-tunnus  täältä, mikäli sinulla ei sitä vielä ole.
  3. Asenna ilmainen lukuohjelma laitteellesi:
    1. Tietokoneet Win ja Mac (Adobe Digital Editions)
    2. Tietokoneet Linux (FBreader)
    3. Tabletit ja älypuhelimet (Bluefire Reader)

4. Valitse aineistolaji e-kirja tarkennetussa haussa tai etsi kirjoja suoraan Ellibsin  E-kirjoista.

5. Valitse haluamasi kirja.

6. Kirjaudu kirjastokortillasi.

7. Lue kirja selaimessa tai lataa lukuohjelmaasi.

 

Valtakunnallinen eKirjasto
Osa valtakunnallisen eKirjaston aineistosta on vapaata verkkoaineistoa ja osa sellaista, että lukemiseen tarvitset aineiston hankkineen kirjaston kirjastokortin ja siihen liittyvän PIN-koodin. Myös Lapin kirjastojen e-aineiston on nähtävissä palvelussa.

Nyt lainattavissa myös e-äänikirjoja

Äänikirjoja voi lainata samalla periaatteella kuin tavallisia e-kirjoja. Ainut ero on siinä, ettei niitä voi ladata lukuohjelmaan vaan kuuntelu tapahtuu suoraan selaimessa. Kaikki julkaistut äänikirjat eivät ole tarjolla kirjastoille, minkä vuoksi kokoelma on vielä pieni. Kokoelma on selattavissa ja lainattavissa osoitteessa https://ellibslibrary.com/lappi.

Naxos Spoken Word - vieraskielisiä äänikirjoja:
Palvelu sisältää pääasiassa englanninkielisiä äänikirjoja ja kuunnelmia, mutta myös jonkin verran ranskan-, saksan-, ja portugalinkielistä kirjallisuutta. Naxos Spoken Wordista löydät sekä kauno- että tietokirjallisuutta: muun muassa klassikoita, muistelmia, bisneskirjallisuutta ja kielikursseja.