Yrittäjien tuen haku Tervolassa

Yksinyrittäjälle tukea yritystoiminnan kustannuksiin

Valtio tukee koronaviruksen vuoksi tulojansa menettäneitä yksinyrittäjiä 2000€ suuruisella kertakorvauksella. Tuki on tarkoitettu yksinyrittäjän yritystoiminnasta aiheutuneisiin kustannuksiin, eikä sitä voi käyttää yrittäjän nostamaan palkkaan. Tuki haetaan yrittäjän kotikunnasta eli YTJ-rekisterin mukaisesta kotikunnasta. Tervolan kunnan osalta elinkeinoyhtiö Riverbank Oy toimii hakemusten käsittelyvaiheessa päätösten valmistelijana, käy läpi hakemukset sekä auttaa hakemukseen liittyvissä kysymyksissä.

Ennen tuen hakemista yrittäjän tulee lukea huolellisesti läpi Työ- ja elinkeinoministeriön laatimat tukeen liittyvät kysymykset ja vastaukset. Tukea saadakseen on yksinyrittäjän toiminnan oltava päätoimista ja kannattavaa. Lisäksi tulonmenetyksen on johduttava koronaviruksen vaikutuksesta liiketoimintaan.

Tukea hakeakseen yksinyrittäjä tarvitsee seuraavat liitetiedostot:

  • Tilinpäätös 2019 (viimeisin tilinpäätös) TAI veroilmoitus 2019 (viimeisin veroilmoitus)
  • Verovelkatodistuksen voit hakea ja tallentaa pdf tiedostona vero.fi -sivuilta (OmaVero palvelusta).
  • Myyntitulojen kehitys (voita pyytää liitteen esimerkiksi kirjanpitäjältäsi)

Mikäli sinulla ei ole YEL-tunnusnumeroa (esim. freelanceryrittäjät) ja liikevaihtosi ylittää 20 000€, voit merkitä YEL-kenttään numeron 0000.

 

Yksinyrittäjien tukihaku on auki

Yksinyrittäjän tukea koronaviruksen aiheuttamassa tilanteessa voi hakea Tervolassa 15.4.2020-31.8.2020.

Pääset hakemaan tukea Tervolan kunnan verkkopohjaisesta hakulomakkeesta (linkki johtaa Webropol-pohjaiseen yksinyrittäjien tukihakemuslomakkeeseen). Tukea hakeaksesi sinun on täytettävä kaikki lomakkeessa kysytyt kohdat.  Tuet maksetaan tilisiirtona yrityksen pankkitilille.

Jos et pysty hakemaan tukea sähköisesti, voit täyttää yksinyrittäjän paperisen tukihakemuslomakkeen  (linkki johtaa PDF-lomakkeeseen) ja toimittaa molemmat Tervolan kunnan neuvontaan liitteineen. Voit myös hakea valmiiksi tulostettuja tukihakemuslomakkeita Tervolan kunnantalon neuvonnasta.

 

Tukea kaikenkokoisille yrityksille

Yrityksille, jotka työllistävät useamman kuin yhden henkilön, on omat hakukanavansa koronavirustilanteessa. Työ- ja elinkeinoministeriö on koonnut verkkosivuilleen toimintaohjeita yrityksille koronavirustilanteessa (linkki johtaa työ- ja elinkeinoministeriön sivuille). Verkkosivuillaan Työ- ja elinkeinoministeriö ohjaa erikokoisia yrityksiä rahoituskanavien valinnassa.

Tervolan kunnan elinkeinoyhtiö Riverbank Oy tukee tervolalaisia yrityksiä koronaviruksen aiheuttamassa poikkeustilanteessa. Riverbank Oy auttaa kaikenkokoisia yrityksiä esimerkiksi rahoitushakemuksien laatimisessa ja rahoitusväylien löytämisessä. Yleisen ohjeistuksen mukaisesti tapaamiset ja neuvonta järjestetään ensisijaisesti puhelimen, sähköpostin tai verkkotapaamisten kautta.

Muita hyödyllisiä linkkejä yrityksille löytyy Riverbank Oy:n aiemmasta tiedotteesta. (Linkki johtaa erilliseen tiedotteeseen).

 

Mikäli sinulla herää hakuun liittyen kysymyksiä, ota yhteyttä:

Elinkeinokoordinaattori Matti Alataloon, puh. 040 501 2850, matti.alatalo@tervola.fi

Viestintäsuunnittelija Marjut Järviseen, puh. 040 151 9819, marjut.jarvinen@tervola.fi

 

koriste