Aina on aikaa pysähtyä kuuntelemaan

Tervolassa asuva siivous ja kiinteistöpalveluiden yrittäjä Maarja Tomperk aloittaa työpäivänsä reippain mielin. Hänelle on työssä tärkeää se, että on aikaa kuunnella ja kohdata.

Tomperk on toiminut myös aikaisemmin siivoojana ja monista asiakkaista on tullut sitä myöten läheisiä. Ajan kuluessa Maarja alkoi saada heiltä myös kysymyksiä oman yrityksen perustamisesta. – Siinä vaiheessa aloin ajatella, että miksipä ei. Pitää vain olla rohkea! Minulla oli jo hyvin työkokemusta alasta ja se toi lopulta varmuutta ryhtyä yrittäjäksi. Lisäksi tykkään tästä työstä tosi paljon!

Niin syntyi vuodenvaihteessa suomalais-eestiläinen yritys FIN-EST jonka erityisosaamisena on siivous- ja kiinteistöpalvelut.

Yrityksessä työskentelee tällä hetkellä Maarja itse sekä hänen äitinsä. – Keskitymme nyt kotisiivoukseen, mutta myöhemmin on tarkoitus laajentaa myös kiinteistöpalveluihin. Maarjan puoliso työskentelee vielä pääkaupunkiseudulla ja tavoitteena on saada myös hänet samalle paikkakunnalle töihin. – Palvelut laajenisivat sen myötä ruohonleikkuuseen, pieniin remonttihommiin, lumitöihin sekä muuhun kiinteistötyöhön. Tervolasta on vähentynyt jonkin verran kiinteistöalan ihmisiä, joten sellaiselle työlle saattaisi hyvin olla kysyntää, Tomperk tuumii.

Kilpailu antaa valinnanvaraa

Tervolassa on jo jonkin verran siivousalan yrityksiä, mutta se on Maarjan mielestä vain hyvä. – Minusta on hienoa, että kaikki voivat vapaasti ostaa palvelut itselleen haluamastaan yrityksestä. Joillekin asiakkaille on tärkeää, että tutut ihmiset jatkavat samassa työssä. Se tuo pysyvyyttä ja turvallisuudentunnetta.

Palkitsevinta työssä on juuri se, että näkee niin uusia kuin vanhojakin tuttavuuksia joiden kanssa vaihtaa päivän kuulumisia. – Joskus voin olla ainoa ihminen sen päivän aikana, joka käy siivoamassa asiakkaan luona. Silloin on tärkeää osata pysähtyä juttelemaan ja kuuntelemaan. Lisäksi iloa tuottaa myös se, että työnsä jäljen näkee konkreettisesti asiakkaan puhtaana kotina, Maarja sanoo.

Vastapainoksi työlle Tomberk viettää aikaa perheen kanssa. – Touhailen lasten kanssa, kesällä teen pihahommia ja käyn pandemiatilanteen salliessa myös Eestissä kotikonnuilla. Muuten vietän sellaista helppoa yhdessäoloa perheen kanssa esimerkiksi ulkona makkaraa paistaen.

Tulevaisuuden tuore yrittäjä näkee valoisana ja toivoo, että asiakkaita riittäisi niin uusia kuin vanhojakin. Myös markkinointiin ollaan panostamassa, jotta yritys tulisi tutummaksi laajemminkin. –  Nettisivut ovat vielä tekeillä, mutta toivon mukaan ne julkaistaan tässä kevään aikana. Sieltä löytyy jatkossa tarkempaa tietoa siivous- ja kiinteistöpalveluistamme. Myös sosiaalisen median kanavat on tarkoitus avata piakkoin. Toistaiseksi minut tavoittaa puhelimitse numerosta 040 180 7966.

Teksti ja kuva Susanna Karila

Asiakkaat ovat lähellä Maarja Tomperkin sydäntä.