Kätkä Lake Lodge kutsuu luonnon rauhaan

Tervolan Kätkävaaran luontopolun läheisyydessä komeilee tunnelmallinen hirsirakennus josta tuikkii lämpimän sävyiset valot.

Kätkä Lake Lodge Mikko Paara

Iloiseksi majatalon isännäksi itseään kutsuva uusi tervolalainen yrittäjä Mikko Paara avaa oven hymyillen. Mikon jaloissa häntää huiskuttaa myös Kätkä Lake Lodgen uusin tulokas, Onni-koira. ”Onni on minun kaverini täällä ja vielä vähän ujo pentu, mutta rohkaistuu ajan kanssa”, Paara toteaa lämpimästi.

Paara on toiminut 25 vuotta yrittäjänä elokuva- ja mainosalalla, josta hän päätti vaihtaa matkailu- ja majoitustoimintaan. Paaran puoliso on vielä palkkatyössä, mutta ajan kanssa tavoitteena on työllistää molemmat yritykseen täyspäiväisesti. Tilojen remontointi on vienyt pariskunnalta paljon aikaa ja nyt syksyä kohden on ollut hyvä hidastaa remonttitahtia. ”Teemme pikkuhiljaa eteenpäin asioita, mutta nyt on mukava keskittyä myös enemmän asiakkaiden kohtaamiseen. Tykkään jutella eri ihmisten kanssa ja vaihtaa ajatuksia. Paljon tulee myös kysymyksiä ulkopaikkakuntalaisilta Kätkävaaran luontopolusta sekä Tervolasta”, hän kertoo.

Laadukasta kahvila-, ravintola- ja majoitustoimintaa

Yritystoiminta on lähtenyt hyvin käyntiin ja kysyntää riittää monesta suuntaa. Kätkä Lake Lodge toimii tällä hetkellä pääosin kahvilana ja tilausravintolana. Tilavarauksia on ehtinyt tulla Kemistä, Rovaniemeltä ja Torniosta mm. tyky-päiviin ja pikkujouluihin. Suunnitteilla on myös peijaisia ja muita vastaavia tilaisuuksia. Kiinnostusta ja kysyntää on tullut myös saunatiloista sekä paljuista. ”Otamme mielellämme vastaan varauksia erilaisiin tilaisuuksiin niin puhelimitse kuin sähköpostitse”, Paara kertoo. Majoitustoiminta on toistaiseksi vielä rauhallisempaa, mutta ensi keväänä siihen tulee parannusta mökkimajoituksen rakentamisen muodossa. Parannuksia tehdään myös Kätkä Lake Lodgen uimarannalle, joka on edelleen avoinna kaikille kuntalaisille. Tarkoitus on kehittää tulevaisuudessa myös matkailupalveluita niin ulkomaalaisille kuin kotimaisillekin matkailijoille.

Luontopolku kiinnostaa laajempaakin kävijäkuntaa

Kävijöitä on riittänyt paljon Kätkävaaran reitillä ja viikonloput ovat selvästi aktiivisimpia. Retkeilijöitä käy luontopolulla tasaisesti pitkin viikkoa ja kuukaudessa jopa noin 1500 kävijää. Kävijäkuntaa on todennäköisesti kasvattanut luontopolulle rakennettu esteetön kävelyreitti sekä uusitut pitkospuut. Tänä syksynä Kätkävaaraan on rakenteilla ainutlaatuinen luolat ja rotkot -reitistö. ”Yrityksemme toimitilat sijaitsevat siinä mielessä erittäin hyvällä paikalla, että Kätkävaaraa on kehitetty koko ajan eteenpäin ja se alkaa näkyä lisääntyvällä kävijämäärällä”, Paara summaa.

Haasteita runsaalle kävijäkunnalle on tuottanut parkkipaikoituksen pienuus, mutta siihenkin on tulossa parannusta lähiaikoina. ”Asiasta on käyty keskusteluja Tervolan kunnan kanssa. Parkkipaikoituksen parantaminen helpottaa myös pelastuslaitoksia, jos jotain sattuu maastossa ja apua tarvitaan nopeasti”, Paara kertoo.

Tilavaraukset ja muut tiedustelut:

info@katka.fi tai 0401977749

Aukioloajat ja muut tiedot:

www.katka.fi

 

Lisätiedot

Kätkä Lake Lodge kutsuu luonnon rauhaan

Jaa sivu eteenpäin