
E-kirjojen lainaaminen
LAPIN KIRJASTOJEN E-KIRJAT |
---|
Lapin kirjastojen e-kirjakokoelmasta löytyy e-kirjoja ja e-äänikirjoja monenikäisille. Äänikirjoja voi lainata samalla periaatteella kuin tavallisia e-kirjoja. Ainut ero on siinä, ettei niitä voi ladata lukuohjelmaan vaan kuuntelu tapahtuu suoraan selaimessa ellei käyttäjä lataa Ellibsin ilmaista sovellusta, jonka avulla myös äänikirjat voi ladata valmiiksi ja kuunnella ilman nettiyhteyttä. Kaikki julkaistut äänikirjat eivät ole tarjolla kirjastoille, minkä vuoksi kokoelma on vielä pieni.
E-kirjoja voi selata, varata, lainata ja ladata. Niitä voi myös lukea suoraan selaimessa, jolloin käyttäjän ei tarvitse ladata laitteelleen erillistä lukuohjelmaa vaan pelkkä jatkuva nettiyhteys ja kirjastokortti riittävät. Pienessä osassa e-kirjoja selainlukeminen ei onnistu (esim. PDF-muotoiset e-kirjat). Nettiselaimet on myös hyvä päivittää mahdollisimman uusiin, sillä vanhoilla selainlukeminen ei välttämättä onnistu.
Palvelu on ympärivuorokauden käytettävissä. Lainattu materiaali palautuu palveluun automaattisesti, joten asiakkaan ei tarvitse huolehtia kirjojen palautuksista. E-kirjojen laina-aika on yksi vrk tai kaksi viikkoa, ja sen saa itse valita. Yhdellä asiakkaalla voi olla maksimissaan viisi e-kirjaa lainassa samaan aikaa. E-kirjat voivat olla lainassa vain yhdellä asiakkaalla kerrallaan, mutta lainassa oleva kirja on mahdollista varata. Aineisto on Adobe DRM-suojattua, ja tiedotomuodot ovat PDF ja ePub sekä e-äänikirjoissa MP3.
Lapin kirjaston e-kirjakokoelma sisältää suomenkielistä kauno- ja tietokirjallisuutta. Mukana on kirjoja myös lapsille ja nuorille. Yhteensä kirjoja on jo yli 800 kappaletta. Painotus kokoelmassa on uudempaan kaunokirjallisuuteen. Uusia nimikkeitä hankitaan ympäri vuoden ja hankintatoiveita myös niihin voi lähettää kirjastolle.Kokoelma on selattavissa ja lainattavissa osoitteessahttps://ellibslibrary.com/lappi. Osoitteesta löytyvät myös ohjeet aineiston käyttöön. Aineiston lainaaminen vaatii kirjautumisen Lapin kirjaston kirjastokortilla.
Tervetuloa tutustumaan!
Kysymyksiä ja palautetta e-kirjoihin voi lähettää osoitteella: kati.vuontisjärvi(at)rovaniemi.fi. Myös hankintatoiveet ovat tervetulleita.
E-KIRJOJA JA TIETOA NIISTÄ
Ilmaisia tekijänoikeusvapaita e-kirjoja
- e-kirjoja KirjaSampossa
- Project Gutenberg
- Project Lönnrot(suomenkieliset)
- Project Runeberg(skandinaaviset kielet)
- Librivox -äänikirjojaeri kielillä
- Dorian julkaisuarkisto
TIETOA E-KIRJOISTA
- Ellibs:n käyttöohjeet
- Videoita Kirjastokaistalta
- Sähköisistä aineistoistayleisissä kirjastoissa
PIKAOHJE E-KIRJOJEN LAINAAMISEEN
- Valitse luetko selaimessa vai haluatko lukea lukuohjelmessa. Mikäli luet selaimessa hyppää suoraan kohtaan 4.
- Luo Adobe-tunnustäältä, mikäli sinulla ei sitä vielä ole
- Asenna ilmainen lukuohjelma laitteellesi:
- Tietokoneet Win ja Mac (Adobe Digital Editions)
- Tietokoneet Linux(FBreader)
- Tabletit ja älypuhelimet (Bluefire Reader)
- Valitse aineistolaji e-kirja tarkennetussa haussa tai etsi kirjoja suoraan Ellibsin E-kirjoista.
- Valitse haluamasi kirja.
- Kirjaudu kirjastokortillasi.
- Lue kirja selaimessa tai lataa lukuohjelmaasi.
Valtakunnallinen eKirjasto | |
---|---|
Osa valtakunnallisen eKirjaston aineistosta on vapaata verkkoaineistoa ja osa sellaista, että lukemiseen tarvitset aineiston hankkineen kirjaston kirjastokortin ja siihen liittyvän PIN-koodin. Myös Lapin kirjastojen e-aineiston on nähtävissä palvelussa. |
|
Naxos Spoken Word – vieraskielisiä äänikirjoja: |
---|
Palvelu sisältää pääasiassa englanninkielisiä äänikirjoja ja kuunnelmia, mutta myös jonkin verran ranskan-, saksan-, ja portugalinkielistä kirjallisuutta. Naxos Spoken Wordista löydät sekä kauno- että tietokirjallisuutta: muun muassa klassikoita, muistelmia, bisneskirjallisuutta ja kielikursseja. |
ePress on sähköinen sanomalehtipalvelu, josta voi lukea kotimaisia paikallis- ja maakuntalehtiä (mm. Lapin Kansa) heti niiden ilmestyttyä painosta. Lehdet ovat luettavissa digitaalisina näköisversioina samassa muodossa kuin painosta ilmestyvät lehdet.
Palvelua voi käyttää vain kirjastossa!
Pressreaderissa on tarjolla noin 7000 sanoma- ja aikakauslehteä yli 100 eri maasta. Palvelu on käytettävissä kirjaston asiakaskoneilla ja kirjaston langattomassa verkossa. Voit käyttää palvelua myös asentamalla maksuttoman PressReader-sovelluksen (iPhone/iPad, Android, Windows,) laitteellesi. Sovelluksella pystyt lataamaan laitteellesi lehtiä kirjastosi langattomassa verkossa. Käyttämällä palvelua kirjaston verkossa voit myös jatkaa kaikkien lehtien lukemista muualla 72 tuntia käyntisi jälkeenkin.
Celian äänikirjat
Celia-kirjaston tuottamia äänikirjoja on lainattavissa Tervolan kirjaston äänikirjahyllystä. Lainattavia äänikirjoja löytyy tällä hetkellä 35 kpl. Äänikirjoja voi kuunnella mp3-ominaisuudella varustetuilla cd-soittimilla tai tietokoneilla.Tervolan kirjastossa voi myös rekisteröityä Celian verkkopalveluiden käyttäjäksi, jolloin äänikirjat ovat kuunneltavissa heti omalla tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella. Verkkopalvelussa on käytettävissä Celian koko äänikirjakokoelma, tällä hetkellä n. 40 000 kirjaa. Vuosittain kokoelma kasvaa noin tuhannella uudella äänikirjalla.
Celia on valtion erikoiskirjasto, joka tuottaa ja välittää kirjallisuutta saavutettavassa muodossa esim. äänikirjoina. Celian äänikirjapalvelu on tarkoitettu henkilöille, joille painetun tekstin lukeminen on hankalaa. Syitä lukemisesteisyyteen voi olla mm. näkövamma tai heikentynyt näkö, lukivaikeus, kehitysvamma tai esim. sairauden aiheuttama tilapäinen lukemiseste. |
![]()
|
Kirjasto kaikille – kokeile äänikirjaa!
Voit tiedustella asiasta lisää kirjastosta:
040 486 6984
tervolan.kirjasto@tervola.fi