Fysioterapian moniosaaja viettää juhlavuotta

Tervolan kuntakeskuksessa sijaitseva Fysioterapiapalvelut Kaisa Penttilä on hoitanut asiakkaitaan jo 20 vuotta ja yritys viettää juhlavuottaan. Yrittäjä Kaisa Penttilä-Nikula ajautui harrastuksensa myötä kouluttautumaan alalle ja tarjoaa palveluita aina hieronnasta ryhmäliikuntaohjaukseen. Yhteensä työvuosia liikunta-alalla on kertynyt 35 vuotta.

Fysioterapiayrittäjä Kaisa Penttilä-Nikula (ft, Yamk, AmO) on pyörittänyt yritystään Tervolassa parikymmentä vuotta. Varsinaiset toimitilat yritykselle rakentui kodin yhteyteen vuonna 2013. Fysioterapeutiksi yrittäjä valmistui vuonna 2000, jonka jälkeen lisäopinnot ovat jatkuneet tähän päivään saakka.

– Olen aina ollut kiinnostunut kehittymään työssäni. Vuonna 2015 kävin ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon ja erityisosaamisalaani on mekaanisen diagnosoinnin terapeuttina (MDT) selän kuntouttaminen. Käyn vielä nykyäänkin paljon kursseja, sillä haluan pysyä fysioterapia-alan kehityksen mukana, Kaisa kertoo.

Yrittäjäksi Kaisa päätyi harrastuksensa kautta. Varsinaisesta yritystoiminnasta hän ei ollut koskaan haaveillut, mutta toimittuaan pitkään kansalaisopistolle jumppaohjaajana, hän päätyi aloittamaan yrityksen tutkintonsa jälkeen.

Perinteisempää hierontaa sekä erikoishoitoja

Fysioterapeuttina Kaisa tarjoaa muun muassa syvähierontaa, ikääntyneiden kotikuntoutusta, imukuppihierontaa sekä fysioterapiaa lääkärin lähetteellä ja ilman sitä. Erikoishoitoina hän tekee esimerkiksi MDT-terapiaa, jonka avulla kiputilojen hoito toteutetaan henkilökohtaisella tutkimuksella ja tietyillä valikoiduilla liikkeillä. Kaisa on perehtynyt myös muun muassa iskiasvaivoihin, sekä erilaisiin ultraääni- ja TENS-sähköhoitoihin. Yrittäjä kertoo, että maksuvälineinä käyvät myös ePassi ja Smartum, joiden avulla työnantajat voivat tukea työntekijöidensä työkyvyn ylläpitämistä.

– Sen lisäksi, että teen hierontoja ja fysioterapiaa, saavat asiakkaat vielä lähtiessään mukaansa venyttelyohjeita vapaa-ajalle, vaikka eivät sitä aina haluaisikaan. Olen semmoinen arkiliikunnan puolestapuhuja ja haluan aina korostaa sitä, miten esimerkiksi pyöräilemällä kauppaan tai tekemällä lumitöitä voi ylläpitää kuntoa. On tärkeää myös venytellä säännöllisesti esimerkiksi töiden lomassa, yrittäjä painottaa.

Yrityksen palveluihin kuuluu myös kuntosaliohjaus ja erilaisten kuntosaliohjelmien laatiminen. Liikuntaryhmää Kaisa ohjasi ensimmäisen kerran 1987 ja vielä nykyisinkin hän tarjoaa ryhmäohjausta ja jumppaa.

– Liikuntaryhmien ohjaaminen on minulle mieleistä puuhaa ja aikanaan, kun ohjasin kouluilla kansalaisopiston jumppatunteja, alettiin niitä kutsua Kaisan jumpiksi. Kun lähdin ohjaamaan jumppia, ajattelin sen itsekin enemmän liikuntana, kuin työntekona – niin mukavaa se on ollut, Kaisa naurahtaa.

Fysioterapiayrittäjänä Kaisa on toiminut vuodesta 2002. Tänä vuonna Fysioterapiapalvelut Kaisa Penttilä täyttää 20 vuotta ja juhlavuoden kunniaksi yrittäjä on suunnitellut muun muassa avoimien ovien päivää sekä arvontaa.

Halua oppia ja opettaa

Yrittäjänä Kaisalle on tärkeää kehittyä alan mukana ja oppia uutta muun muassa kurssien kautta. Hän tuumii, että yksittäisenä yrittäjänä voi helposti kangistua tiettyihin tapoihin, jos ei kouluttaudu välillä lisää.

– On mielenkiintoista oppia uutta. Tekniikat ja välineet kehittyvät jatkuvasti tällä alalla ja haluaisin aina olla ajan tasalla työssäni. Olen myös haaveillut, että pääsisin joskus kouluttamaan muita kuntoutusalalla. Olisi hienoa tehdä asiakastyötä ja kouluttaa samaan aikaan.

Yrittäjä toivoo, että kaikki asiakkaat tuntisivat olonsa aina mahdollisimman tervetulleiksi ja käyntikerta olisi mukava kokemus. Kaisan mielestä fysioterapeutin työssä on parasta erilaisten ihmisten kohtaaminen.

– Tykkään keskustella työn ohessa asiakkaiden kanssa ihan arkisista asioista. Joskus on myös tärkeää, kun asiakas avautuu omasta elämästään, sillä siten voimme yhdessä miettiä onko esimerkiksi stressaava elämäntilanne johtanut mahdollisiin lihasvaivoihin. Suunnittelen aina hoidot asiakkaalle henkilökohtaisiksi. Asiakkaan tarpeiden mukaan mietitään, millaiset hoidot sopivat parhaiten. Vaikka hoitoihin onkin olemassa valmiita kaavoja, täytyy ne aina henkilökohtaistaa.

Lisää Fysioterapiapalvelut Kaisa Penttilän palveluista voi lukea yrityksen verkkosivuilta.

Kaisa käyttää erilaisia liikuntavälineitä työnsä tukena
Yrityksen toimitiloissa on useita erilaisia liikuntavälineitä, joita Kaisa käyttää työnsä tukena.