Hyvinvoinnin edistämistä ulkoillen

Louella, Vaarakoskentiellä, sijaitsee Arctic Emotions:in toimipiste. Matkailuyrityksen pihassa on alun perin hevostalliksi suunniteltu puovi, jota Elina Miettunen nykyisin vuokraa esimerkiksi kokoustilana. Idyllisesti sisustettu puovi huokuu maalaistunnelmaa ja lämmin takkatuli toivottaa tulijat tervetulleiksi tupaan.

Aktiviteetit suunnitellaan luontolähtöisesti

Arctic Emotions on vuonna 2016 toimintansa aloittanut tervolalainen matkailuyritys, joka tarjoaa luontolähtöisiä palveluita kestävän kehityksen periaattein. Yritystoiminnan aloittaminen oli Miettuselle haaveiden täyttymys.

– Päätimme aloittaa yritystoiminnan kollegani Pauliina Myllylän kanssa pitkän haaveilun jälkeen. Meillä on pitkä yhteinen historia luonnossa liikkuen. Olemme myös perehtyneet luonnon hyvinvointivaikutuksiin, kouluttautuneet mm. Metsämieli-ohjaajiksi ja Pauliina myös mindfulness-ohjaajaksi. Halusimme lähteä tarjoamaan hyvinvointia vahvistavia luontoretkiä, Miettunen kertoo.

Arctic Emotions tarjoaa tekemistä sekä kesä- että talvisesongille, suomalaisille ja ulkomaalaisille vierailijoille.

– Ohjelmassa voi olla esimerkiksi talvella lumen veistämistä, mikä onkin yrityksen erityisosaamisalaa. Lumenveisto käy hyvin myös työporukoiden tyky-päivän ohjelmaksi ja sopii kaiken kuntoisille. Metsämieli-retkiä tehdään ympäri vuoden, talvella lumikenkäillen.

Vierailijoiden toiveiden mukaan räätälöidään mieleinen paketti tekemistä, joka voi sisältää myös paljuilua, saunomista ja ruokailun yrityksen toimipaikassa Louella.

Tokion vilskeestä Kätkävaaran syleilyyn

Matkailuyrittäjänä Miettunen haluaa tuoda luonnon lähelle ihmistä. Hänelle on tärkeää, että vierailija viihtyy ja kokee elämyksiä.

– Mieleeni on jäänyt japanilainen matkailijaryhmä, joka tuli suoraan Tokiosta. Veimme heidät Tervolassa Kätkävaaraan ja oli upeaa nähdä, kuinka he viihtyivät. Teimme Metsämieli-harjoituksia ja tulistelimme nuotiolla. Pimeällä vaaralla he olivat aivan häkeltyneitä luontomme hiljaisuudesta, Miettunen muistelee ja toteaa juuri sellaisten hetkien olevan koko jutun suola.

Parasta palautetta on, kun asiakas kertoo olevansa valmis tulemaan myös uudelleen. Iloiset ihmiset, jotka kokevat tulleensa tervetulleiksi, ovat Miettusen mielestä parasta yrittäjänä olemisessa.

– Viimeisin vierailijani oli äiti ja hänen lapsensa. Mieleeni jäi, kun lähtiessään lapsi totesi, että ei haluaisi vielä lähteä pois. Siitä jäi hyvä mieli.

Luontomatkailua ympäristön ehdoilla

Miettunen kokee, että Tervolassa olisi hyvät mahdollisuudet kehittää matkailua. Tervolan kohteista hän nostaa esille Kätkävaaran ja sen monipuolisuuden luontomatkailussa.

– Viimeaikoina Kätkävaara ja sen luontopolku ovat alkaneet saada suosiota. Kävijöitä on aina vain enemmän ja minusta olisi tärkeää, että paikkaa vaalittaisiin sen monimuotoisuuden vuoksi. Lähelle kaavailtu tuulimyllyalue kuitenkin uhkaa sekä Kätkävaaran ympäristöä, että Tervolassa toimivia matkailuyrittäjiä, joiden toiminta sijoittuu vaaran ympärille.

Miettunen pyrkii tarjoamissaan matkailupalveluissa rauhoittumiseen ja rentoutumiseen. Osallistuvat ryhmäkoot ovat pieniä, jolloin tunnelmakin on läheisempi. Luontoa kunnioittaen tapahtuva matkailu, kestävän kehityksen periaatteiden noudattaminen ja laadukas asiakaspalvelu ovat tärkeitä valtteja Miettuselle yrittäjänä.

Elina Miettunen lämmittää takkaa
Puovi pysyy myös talvisin lämpimänä Elina Miettusen pihapiirissä.