Tervolan sähköinen perhekeskus

Tervetuloa sähköiseen perhekeskukseen!

Näiltä sivuilta löydät kootusti tietoa lasten, nuorten ja perheiden palveluista yhteystietoineen, ikäryhmittäin ja elämäntilanteen mukaan jaoteltuna.

Tervolan Perhekeskus kokoaa helposti saataville perheiden palvelut, jotka tukevat ja edistävät lasten, nuorten ja koko perheen hyvää arkea, hyvinvointia ja terveyttä. Perhekeskuksen palvelut tarjoavat tietoa, ohjausta ja tukea eri elämäntilanteisiin ja ikävaiheisiin. Näiltä sivuilta löydät yhteystietoja ja ohjeita myös silloin, kun kaikki ei sujukaan ja apu on tarpeen.

Perhekeskus kattaa alueen monialaiset palvelut lapsille, nuorille ja perheille sovittamalla yhteen lapsiperheiden sosiaali- ja terveyspalvelut, sivistyspalvelut sekä järjestöjen ja seurakunnan palveluita ja toimintaa.

Näitä palveluita kehitetään valtakunnallisen perhekeskustoimintamallin mukaisesti. Perhekeskuksessa jokainen lapsi ja perhe saa tarvitsemansa tuen ja avun nopeasti ja joustavasti sekä monialaisesti eri alojen yhteistyönä.

Apua verkosta: matalan kynnyksen digipalveluita

 • Pyydä apua! -palvelukanava

  Pyydä apua! -nappi on matalan kynnyksen yhteydenottokanava lapsiperheiden ja nuorten palveluihin.

  Nappia painamalla avautuu yhteydenottolomake, jolla voit kysyä neuvoa tai pyytää apua omaan tai läheisesi tilanteeseen liittyen. Voit asioida nimellä tai nimimerkillä. Sinuun ollaan yhteydessä 1–2 arkipäivän aikana.

  Yhteydenottoihin vastaavat perhekeskuksen työntekijät. Paikkakunnasta riippuen vastaajat ovat Lapin hyvinvointialueen, kuntien, järjestöjen ja seurakuntien työntekijöitä.

  Huomioithan, että Pyydä apua! –nappi ei ole akuuttien asioiden tai hätätilanteiden hoitoon. Näissä tilanteissa ota suoraan yhteys 112 tai hyvinvointialueen sosiaalipäivystykseen.

  Pyydä apua! on käytössä suomeksi, inarinsaameksi ja pohjoissaameksi. Eri kieliset yhteydenottokanavat löydät osoitteesta https://lapha.fi/pyyda-apua.

 • Apua huoliin -chat

  Apua huoliin -chat tarjoaa apua lappilaisten nuorten ja lapsiperheiden vanhempien huoliin. Vastaajana lappilaisia nuorten ja perheiden kanssa työskenteleviä ammattilaisia. Chat on avoinna tiistaisin–torstaisin klo 15–17. Apua huoliin -chatissa seksuaalineuvontaa nuorille keskiviikkoisin klo 17–19.

  Apua huoliin -chat

 • Vanhempien Enjaksa.fi -verkkopalvelu

  Onko sinulla murheita tai vaivaako jokin sinun mieltäsi? Enjaksa – verkkopalvelussa on videoita, jotka voivat auttaa sinua. Näissä käsitellään mm. parisuhdekriisejä, perhe-elämän haasteita ja riippuvuuksia. Videot voivat auttaa huomaamaan uudenlaisia ratkaisuja tilanteesta selviämiseen.

  Siirry verkkopalveluun ja aloita kartoittamalla huolesi. Kartoittaminen rajaa ja näyttää sinun tilanteeseesi sopivia videoita. Verkkopalvelusta pääset myös Pyydä apua -digipalveluun, josta voit pyytää apua ja kysyä neuvoa.

  Enjaksa.fi -verkkopalveluun

 • Onks tää normaalia? -verkkopalvelu nuorille

  Koetko yksinäisyyttä tai onko kavereiden kanssa ollut riitaa? Vai painaako jokin asia mieltäsi? Onks tää normaalia? -verkkopalvelussa on videoita, jotka voivat auttaa sinua. Videoissa käsitellään mm. jännittämistä, yksinäisyyttä, riitoja ja valeuutisia. Videot voivat auttaa tilanteesi läpikäymistä ja voit huomata, että myös muillakin on samoja haasteita.

  Siirry verkkopalveluun ja aloita kartoittamalla huolesi. Kartoittaminen rajaa ja näyttää sinun tilanteeseesi sopivia videoita. Verkkopalvelusta pääset myös Pyydä apua -digipalveluun, josta voit pyytää apua ja kysyä neuvoa.

  normaali.fi -verkkopalveluun