Korona sai luomaan uutta – Pirjo Jurva laajensi yritystoimintansa leivonnan apuvälineisiin

Siivouspalveluita ja leivonnaisia

50-vuotiaana Pirjo Jurva pysähtyi pohtimaan, mitä loppuelämässään haluaisi vielä saavuttaa. Tervolan kunnalla tehdyn 27 vuoden työuran jälkeen hän kaipasi jotain uutta. Sitten syntyi ajatus yrittäjyydestä.

– Maatalon tyttönä olen tottunut tekemään töitä. Minua kiinnosti siivousala ja vapaa-ajallakin harrastamani leivonta. Vaikka yrityksen perustaminen jännitti, ajattelin, että jos ei onnistu niin peruutetaan, Pirjo kertoo.

Nyt Pirjolla on yrityksessään töissä yhteensä kuusi työntekijää, jotka keskittyvät siivouspalveluiden tuottamiseen. Leipomisen Pirjo hoitaa itse. Koko porukka tapaa toisensa maanantaisin. Yhteiset kokoontumiset ovat tärkeitä muun muassa työssä jaksamisen kannalta. Erityisen kiitollinen Pirjo on juuri työntekijöistään.-

– Olen saanut hyvät työntekijät, jotka ovat laadukkaiden palveluidemme edellytys. Samat ihmiset ovat viihtyneet tehtävissään koko yrityksen toiminta-ajan. Haluan antaa mahdollisuuden myös nuorille, sillä oppia voi vain työtä tekemällä.

Puhtaanapito on nykyaikana tarkkaa työtä – pitää tietää miten ja millä välineillä erilaisia pintoja siistitään sekä ymmärtää alan sanasto. Tästä syystä Pirjo kannustaa alasta kiinnostuneita opiskelemaan. Yrittäjä itse on tukenut opiskelua ottamalla työntekijöitä oppisopimuksella, joka valmistaa toimitilahuoltajan ammattitutkintoon.

Siivouksen ja yrityshallinnon ohella Pirjo leipoo erilaisiin tilaisuuksiin suolaisia ja makeita leivonnaisia. Tällöin Pirjon keittiö muuntuu kakkutehtaaksi, jossa valmistuu täytekakkuja, voileipäkakkuja, kampanisuja ja muita herkkuja.

Parasta Pirjo Jurvan työssä on ihmisten kohtaaminen ja kohtaamisia Pirjon päivissä riittää. Siivoustyössä hän tapaa paljon ikäihmisiä, joille tärkeää on siivouspalvelun lisäksi saada hetkeksi juttelukaveri. Kahvihetkiä ei ole voitu korona-aikana viettää, mikä harmittaa sekä Pirjoa että Pirjon asiakkaita.

Puisia leivontatuotteita käsityönä Tervolasta

Vaikka korona-aika toi tullessaan epävarmuutta, antoi se myös Pirjolle sysäyksen kehittää jotain uutta. Koronatalven aikana Pirjo kehitti yhdessä veljensä Janne Jurvan kanssa uuden tuoteperheen perinneleivonnaisten työstämisen helpottamiseksi.

– Minua harmitti, kun tekemäni leivonnaiset olivat erikokoisia. Ongelman ratkaisuksi kehitimme Jannen kanssa muotteja, joiden avulla leivonnaisista saa tasalaatuisia. Nyt kampanisujen, voisarvien, pasteijoiden ja joulutorttujen tekeminen käy nopeasti, Pirjo iloitsee.

Pirjo on itse suunnitellut muotit ja puutöistä kiinnostuneen Jannen käsissä ne saavat kauniin muotonsa. Muottien lisäksi valikoima on laajentunut käsin valmistetulla leikkuulaudalla, leipäpelkalla ja leivinpöydän puhdistajalla.

Tuotteet ovat jo herättäneet mielenkiintoa. Nuoret ovat entistä kiinnostuneempia leipomisesta ja perinnevälineistä, kun omat isovanhemmat eivät enää jaksa leipoa. Tuotteita pääsee katselemaan vastoittain avatussa verkkokaupassa, jota kehitetään tulevan vuoden aikana eteenpäin.

Seuraa yritystä!

pirjojurva.fi

Facebook @pirjojurvaoy Instagram @pirjojurvaoy