Koronatilanne heikkenemässä Meri-Lapissa – sairasta lievissäkin oireissa kotona ja ota rokote

Meri-Lapin koronatilanne on edelleen heikkenemässä. Tervolassa on kahden viikon aikana todettu 4 tartuntaa ja koko Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä 95.

Koronatilanteen heikkenemisen johdosta Länsi-Pohjan alueella otetaan käyttöön laaja etätyösuositus sekä laaja kasvomaskin käyttösuositus. Kasvomaskin käyttöä suositellaan lähikontakteissa työpaikoilla ja oppilaitoksissa yläkoulusta alkaen. Erityisen tärkeää suojautuminen on puutteellisen rokotussuojan omaaville henkilöille.

On tärkeää, että töihin tai kouluun ei mennä sairaana. Lievissäkin flunssaoireissa tulee hakeutua koronatestiin ja välttää kontakteja toisiin ihmisiin.

Koululaisten karanteenikäytäntöjä muutetaan, jotta voidaan turvata lasten ja nuorten mahdollisimman häiriötön koulunkäynti. Jatkossa pääpaino altistustilanteissa on ala- ja yläkoululaisten vapaa-ajan kontaktien kartoituksessa. Kokonaisten luokkien karanteeneja pyritään välttämään ja huomio kiinnitetään vain korkean riskin tilanteisiin tartuntatautilääkärin tekemän harkinnan mukaan. Muutos ei koske aiemmin alkaneita karanteeneja.

Koronarokoteaikoja on Tervolassa hyvin saatavilla ja rokotetta suositellaan kaikille yli 12-vuotiaille. Rokote ei estä kokonaan tartunnan saamista, mutta suojaa erittäin tehokkaasti vakavalta sairastumiselta. Pysäytetään viruksen eteneminen yhteistyöllä!

Ruisku