Kukka- ja hautauspalvelut suurella sydämellä

Tervolan kirkonkylän raitilla palvelee kuntalaisille tuttu Kukka- ja hautauspalvelu K. Kreivi-Lampela. Lähes 20 vuotta toiminnassa ollut liike tarjoaa monipuoliset palvelut sekä kukka- että hautausasioissa.

Vuonna 2004 Katja Kreivi-Lampela avasi yrityksensä ovet Tervolan kylällä. Ylitorniolta lähtöisin oleva yrittäjä on kouluttautunut floristiksi, ja ennen oman yrityksensä perustamista hän jo työskenteli kukkakaupassa. Kreivi-Lampela kuitenkin halusi kukkakauppiaan uran lisäksi alkaa toteuttaa toista omaa juttuaan, hautauspalveluyrittäjyyttä.

Pienellä paikkakunnalla täytyy tarjota suuret palvelut

Alun perin Kreivi-Lampelan oli tarkoitus jatkaa yrittäjänä kukkakaupassa, jossa työskenteli ennen omaa yritystään. Monien mutkien kautta hän kuitenkin päätti perustaa omalla nimellänsä yrityksen, jossa saisi tarjota hänelle tärkeitä palveluita.

– Maailman muuttuessa on tärkeää, että pienellä paikkakunnalla yrityksen palvelut ovat kattavat. Kukkia löytyy nykyään paljon myös marketeista, eli esimerkiksi pelkkänä kukkakauppiaana ei täällä oikein voisi enää menestyä, Kreivi-Lampela kertoo.

Yrityksen tiloista löytyy muun muassa viherkasveja, lahjatavaraa ja sisustusesineitä. Kukkakimppuja on valmiiksi sidottuina, mutta asiakas pystyy myös tilaamaan esimerkiksi juhlan teemaan sopivan kimpun, oli sitten kyseessä ylioppilasjuhlat tai joulu. Myös lähestyvään isänpäivään pystyy suunnittelemaan isälle sopivan lahjakimpun.

Kukkakaupan lisäksi tarjolla on hautauspalvelut. Yritykseltä on mahdollisuus tilata hautajaisia varten sekä arkku että kivi. Myös adressit, kuljetukset, hautajaisten pitopalvelut ja muistotilaisuudet on mahdollistaa järjestää yhdessä Kreivi-Lampelan kanssa. Yrittäjänä hänelle on tärkeää, että kaikki tehdään asiakaslähtöisesti ja asiat hoidetaan, kuten on sovittu.

– On ensisijaista, että asiakas luottaa minuun ja pystymme yhdessä suunnittelemaan asiakkaan toiveiden mukaisen tilaisuuden. Haluan aina palvella asiakkaitani siten, miten haluaisin itse tulla palvelluksi.

Ovet auki haastavinakin aikoina

Tervolan kokoisessa kunnassa yrittäjillä on omat haasteensa menestyä. Kreivi-Lampela ajattelee, että vaikka ostovoima on vähäistä, hänen mielestään on mukavaa, miten pienellä paikkakunnalla asiakkaista tulee tuttuja ja asiakaspalvelutilanteet ovat läheisempiä.

– Mielestäni on kivaa, kun asiakkaat tulevat jutustelemaan kanssani. Joskus myös olemme itse saaneet asiakkailta lahjana esimerkiksi päiväkahvitarvikkeet tai muuta pientä. On todella ihana tunne, kun tutut asiakkaat muistavat yrittäjää. Se on todella mieltä lämmittävää, yrittäjä muistelee.

Yrittäjille haastetta on tuonut myös pitkään jatkunut poikkeusaika koronaepidemian vuoksi. Vaikka haasteellinen aika vaikeuttaa pienen yrityksen toimintaa, Kreivi-Lampela kertoo, että asiakkaita on riittänyt. Hänen mielestään hienoa on myös se, että jopa ulkopaikkakuntalaiset ovat löytäneet hänen palveluidensa luokse.

Katja Kreivi-Lampela myymälän leikkokukkaosastolla.
Kukkakaupan puolelta voi tilata mieleisensä kimpun sekä arkeen että juhlaan. Oranssi kimppu on Katja Kreivi-Lampelalle itselleen mieleinen.