TIEDOTE: Lapinniemen koululla korona-altistumisia

Lapinniemen yläkoulussa on tapahtunut koronavirusaltistumisia ja ainakin kaksi 7. luokkaa ja osa opettajista on asetettu karanteeniin tartuntataudeista vastaavan lääkärin toimesta. Taustalla on oppilaan positiivinen koronavirustartunta. Karanteeniin asetettujen altistuminen on tapahtunut torstaina ja perjantaina 12.-13.8.2021.

Koulu on tiedottanut asiasta karanteeniin asetettujen lasten huoltajia ja työntekijöitä Wilman välityksellä. Tervolan terveyskeskus kartoittaa altistuneet ja ottaa heihin yhteyttä mahdollisimman pian.

Karanteeniin määrättyjen henkilöiden perheitä ei aseteta karanteeniin, koska he eivät ole olleet lähikontaktissa tartunnan saaneeseen. Karanteeniin asetetun oireettoman henkilön lähipiiri ei ole tartuttava. Oireettomat perheenjäsenet voivat käydä koulussa ja töissä normaalisti, mutta heidän tulee tarkkailla terveydentilaansa erityisen huolellisesti. Lievistäkin oireista tulee hakeutua testiin.

Karanteeniin määrättyjen oppilaiden opetus tapahtuu osin etäopetuksena ja osin Wilman välityksellä annettujen ohjeiden ja tehtävien avulla. Karanteeniin määrätyillä on oikeus saada maksuton ateria tai vaihtoehtoisesti ruokatarvikekassi. Aterioiden varaamiseen löytyy tarkemmat ohjeet Wilmasta.                    

Lisätietoja:
johtava lääkäri Heli Hyrkäs 040 151 9704
sivistysjohtaja Tarja Leinonen 0400 218 521