Monipuolinen palveluvalikoima on pelastanut Tervolan Seon koronatilanteessa

Vielä viisi vuotta sitten Miika Pallari ajoi joka päivä töihin Rovaniemelle. Tervolasta Nelostielle kääntyessään Miika pohti usein, miksei kukaan ole perustanut yritystä Tervolan parhaalla paikalla olevaan liikekiinteistöön.  Pian Miikan mieleen hiipi ajatus, miksei tuo joku voisi olla hän itse. Elokuussa 2016 Miika perusti Puukivillan tiloihin autoliike Vaihtoykköset Oy:n.

– Minulla on aina virrannut bensa suonissa, joten halusin perustaa autoliikkeen. Myimme autoja vaimoni Laura Pallarin kanssa sivutoimisesti viikonloppuisin parin vuoden ajan, ennen kuin ostimme Tervolan Seon kolme vuotta sitten, Miika muistelee.

Tervolan Seo limittyi luontevasti Vaihtoykkösen tarjoamiin palveluihin. Tällä hetkellä Pallarit luotsaavat monialayritystä, joka tarjoaa huoltoasemapalveluita ja myy muun muassa autoja, pienkoneita, varaosia, puutarhatarvikkeita ja metsästystarvikkeita. Yrityksessä on töissä Miika ja Laura Pallarin lisäksi kolme työntekijää ja yksi kesätyöntekijä.

Kiireisintä aikaa yrityksen arjessa on kesä. Jo viime kesänä hittituotteeksi noussut robottiruohonleikkuri on ollut suosittu myös tänä kesänä. Lisäksi kauppansa tekevät hyvin erilaiset puutarhatuotteet.

– Meiltä löytyy monenlaista puutarhan pienkonetta. Suoraan hyllystä saa suosituimpia tuotteita ja tilaamalla valikoima laajenee. Olemme Sthilin tuotteiden suurin jälleenmyyjä Lapin alueella, Miika kertoo. 

Toimitushaasteista huolimatta kesäsesonki käy vilkkaana

Nuorelle yritykselle koronavuosi on ollut haastava. Liikenneasemat ovat olleet koronatilanteessa kovilla, kun ihmisten liikkuminen väheni merkittävästi. Tervolan Seo on pärjännyt tilanteessa monia muita paremmin.

– Huoltoasemaksi olemme selvinneet vähällä, sillä liikevaihtomme tippui vain 20 %. Tämä johtuu todennäköisesti siitä, että meillä on monipuolinen tuote- ja palvelutarjonta. Epätietoisuus tilanteen jatkumisesta on ollut kaikista pahinta, Miika huokaa.

Koronan lisäksi yrityksellä on ollut muutakin epäonnea. Keväällä Tervolan Seon pihalta varastettiin usealla tuhannella eurolla puutarhakoneita.

– Vaikka varastetut koneet eivät jääneet meidän maksettaviksemme, hankaloitti tapahtunut kesäsesonkiamme. Meiltä jäi iso kuormallinen tavaraa saamatta. Korona-aikana toimitusajat ovat muutenkin olleet pitkiä, Miika kertoo.

Asiakkailta Miika pyytää kärsivällisyyttä. Joulukuussa tilatut kesäsesongin tuotteet ovat tulleet vasta puolittain, vaikka paras sesonki on juuri menossa. Toimitushaasteet ovat arkipäivää monella alalla.

– Viime kesä olisi ollut muuten hyvä, mutta meillä oli tavarapula. Sama ongelma on jatkunut tänä kesänä. Onneksi meidän ei ole koronan aiheuttamista haasteista huolimatta tarvinnut lomauttaa työntekijöitä. Toivon, että paikalliset suosivat entistä innokkaammin tervolalaisia palveluja ja tuotteita – palvelujen säilyttämiseksi tarvitaan kuntalaisten yhteistyötä.

Lue myös muista tervolalaisista yrityksistä!

Miika Pallari