Pohjoisen eKirjasto.

Pohjoisen eKirjaston e-kirjapalvelut

Lapin kirjaston e-palvelut muuttuivat 1.1.2022 alkaen Pohjoisen eKirjastoksi, kun Kainuun, Lapin ja Pohjois-Pohjanmaan kuntien kirjastot aloittivat e-aineistoyhteistyön. Jos jokin sovellus/palvelu ei toimi, kirjaudu siitä ulos ja yritä kirjautua uudelleen. Valitse kirjastoksi Pohjoisen eKirjasto tai Lapin kirjasto.

Pohjoisen eKirjaston Ellibs e-kirjakokoelmasta löytyy sekä e-kirjoja että e-äänikirjoja monenikäisille. E-kirjoja voi selata, varata, lainata ja ladata. Niitä voi myös lukea suoraan selaimessa, jolloin käyttäjän ei tarvitse ladata laitteelleen erillistä lukuohjelmaa, vaan pelkkä jatkuva nettiyhteys ja kirjastokortti riittävät. Palvelu on käytettävissä ympäri vuorokauden.

E-kirjojen laina-aika on 1 vrk tai 14 vrk, ja sen voi itse valita. Lainattu materiaali palautuu automaattisesti, joten asiakkaan ei tarvitse huolehtia kirjojen palautuksista. Yhdellä asiakkaalla voi olla enintään viisi e-kirjaa lainassa samaan aikaan. E-kirjat voivat olla lainassa vain yhdellä asiakkaalla kerrallaan, mutta lainassa olevaa aineistoa voi varata.

Ellibs e-kirjakokoelman sivuilta löytyvät myös ohjeet aineiston käyttöön. Aineiston lainaaminen vaatii kirjautumisen Lapin kirjaston kirjastokortilla.

Ilmaisia tekijänoikeusvapaita e-kirjoja

Celian äänikirjat

Celia-kirjaston äänikirjapalvelu on tarkoitettu henkilöille, joille painetun tekstin lukeminen on hankalaa. Syitä lukemisesteisyyteen voi olla mm. näkövamma tai heikentynyt näkö, lukivaikeus, kehitysvamma tai esim. sairauden aiheuttama tilapäinen lukemiseste. Celia on valtion erikoiskirjasto, joka tuottaa ja välittää kirjallisuutta saavutettavassa muodossa esim. äänikirjoina.

Celia-kirjaston tuottamia äänikirjoja on lainattavissa Tervolan kirjaston äänikirjahyllystä. Äänikirjoja voi kuunnella mp3-ominaisuudella varustetuilla CD-soittimilla tai tietokoneilla.