Pohjoisen eKirjasto.

Pohjoisen eKirjaston e-lehtipalvelut

ePress on sähköinen sanomalehtipalvelu, josta voi lukea kotimaisia paikallis- ja maakuntalehtiä (mm. Lapin Kansa) heti niiden ilmestyttyä painosta. Lehdet ovat luettavissa digitaalisina näköisversioina samassa muodossa kuin painosta ilmestyvät lehdet. Palvelua voi käyttää vain kirjastossa.

eMagz on sähköinen e-aikakauslehtipalvelu, josta voi lukea kotimaisia aikakauslehtiä. Kokoelma on etäkäyttöinen, eli lehtiä voi lukea kotoa käsin omalta laitteelta. Palveluun kirjaudutaan kirjastokortin numerolla ja nelinumeroisella PIN-koodilla. eMagz-palvelun kautta on käytettävissä reilut 40 aikakauslehteä.

Pressreader

tarjoaa noin 7000 sanoma- ja aikakauslehteä yli 100 eri maasta. Palvelu on käytettävissä kirjaston asiakaskoneilla ja kirjaston langattomassa verkossa sekä niitä  voi selata myös maksutta Lapin kirjaston verkkokirjastossa. Palvelu on englanninkielinen ja sisältää tuhansia lehtiä. Kirjaudu verkkokirjastoon, valitse valikosta Omat tiedot => Lainat / Varaukset ja klikkaa sinistä PressReader -linkkiä.

Voit käyttää palvelua myös asentamalla maksuttoman PressReader-sovelluksen (iPhone/iPad, Android, Windows) laitteellesi. Sovelluksella pystyt lataamaan laitteellesi lehtiä kirjastosi langattomassa verkossa. Käyttämällä palvelua kirjaston verkossa voit myös jatkaa kaikkien lehtien lukemista muualla 72 tuntia käyntisi jälkeenkin.

Suomen media-arkisto SMA

Suomen media-arkisto on käytettävissä kaikissa Lapin kirjastoissa. Palvelu sisältää artikkelit tekstimuodossa seuraavista lehdistä:

– Iltalehti (12.6.1995- )
– Kauppalehti (1988-, kattavasti 2002- )
– Aamulehti (kattavasti 1995-, osin vuodesta 1994 alkaen)
– Satakunnan Kansa (1994- )
– Lapin Kansa (osittain vuodesta 1994, kattavasti 2000-)
– Pohjolan Sanomat (osin vuodesta 1994)