Pikku-Peikon Pesä tarjoaa kodinomaista varhaiskasvatusta 3–5-vuotiaille lapsille

Tervolassa sijaitsevan yksityisen päiväkodin, Pikku-Peikon Pesän, lapset ovat päiväkodissa kuin kotonaan. Päiväkotiyrittäjä Marika Pääahon mukaan tämä johtuu siitä, että 21-paikkasen päiväkodin kaikki lapset ovat samassa ryhmässä. Pikku-Peikon Pesässä lapset ovat iältään 3–5-vuotiaita

– Pikku-Peikon Pesässä on vain yksi ryhmä, joten sekä muut lapset että lapsia hoitavat aikuiset tulevat kaikille tutuksi. Meillä on arempienkin lasten turvallista olla oma itsensä, Marika kertoo.

Ohjaajia Pikku-Peikon Pesässä on vakituisesti kolme – yksi varhaiskasvatuksen opettaja ja kaksi varhaiskasvatuksen hoitajaa. Lisäksi apuna käytetään tuntityöntekijöitä ja vapaaehtoisia. Marika Pääaho on sekä varhaiskasvatuksen hoitaja että ravitsemusalan työntekijä. Pikku-Peikon Pesässä lapset syövät Marikan itse valmistamaa kotiruokaa.

– Valmistan ruoat lapsille päivittäin itse ja käytän mahdollisuuksien mukaan lähiruokaa. Marjat olemme poimineet äitini ja mieheni kanssa, Marika kertoo.

Viiden L:än päiväkoti

Pikku-Peikon Pesän toiminta-ajatus keskittyy viiden teeman ympärille: laulu, leikki, liikunta, luonto ja luovuus. Teemat näkyvät lasten arjessa monella tapaa.

– Tänä talvena ja keväänä jokainen päiväkodin lapsista saa oman suunnitteluviikkonsa. Omalla viikollaan lapsi saa osallistua viikkosuunnitelman laatimiseen ja pääsee mukaan suunnittelupalaveriin. Tämä on osallisuutta ja lapsiläheisyyttä. Lapset ovat tykänneet todella paljon omasta viikostaan. Lisäksi meillä on paljon leikkivälineitä, jumppasali ja teemme säännöllisesti luontoretkiä, Marika luettelee.

Luontoretkien lisäksi luontoteema näkyy myös ympäristökasvatuksena. Lapsille järjestetään vuosittain maapalloviikko, jossa tuodaan esille luontoarvoja. Päiväkodin jätteiden kierrätykseen pääsevät osallistumaan myös lapset. Lisäksi Marika on opiskellut Suomen ladun metsämörri-ohjaajaksi. Metsämörritoiminnassa keskeistä on ilo, kiireettömyys ja kokemuksellisuus.

– Pari viikkoa sitten kävimme mäenlaskuretkellä Törmävaarassa. Metsämörri-toiminnassa ihmettelemme yhdessä luontoa. Jokaisella lapsella ja aikuisella on oma metsämörri-nimi. Minä olen Marika-myyrä, Marika naurahtaa.

Yksityiseen päiväkotiin haetaan palvelusetelillä

Mikäli lapsensa haluaa Pikku-Peikon Pesän varhaiskasvatukseen, kannattaa ensin ottaa yhteyttä Pikku-Peikon Pesään, keskustella palvelun sopivuudesta omalle perheelle sekä varmistaa, että päiväkodissa on vapaita paikkoja. Tämän jälkeen haetaan palveluseteliä. Perheelle hoito yksityisessä päiväkodissa maksaa saman verran kuin kunnallisessa päivähoidossa.

– Hakeminen on helppoa, sillä se onnistuu sähköisellä tunnistautumisella. Tulevana syksynä päiväkotiin on vapautumassa 11 paikkaa 5-vuotiaiden siirtyessä esikouluun, joten meillä on hyvin tilaa uusille lapsille, Marika kertoo.

Mikäli haluaa oman lapsensa ensi syksyksi Pikku-Peikon Pesän päiväkotiin, kannattaa paikkaa hakea huhtikuun alussa. Tutustu Pikku-Peikon Pesään lisää yrityksen verkkosivuilla.

Haluatko lukea lisää tervolalaisista yrityksistä? Lue yritysjuttuja Tervolan yrityksiä -sivulta.