Riverbank Oy tukee tervolalaisia yrityksiä osaamisessa, kasvussa ja kilpailukyvyssä

Tervolan kunnan elinkeinoyhtiö Riverbank Oy on palvellut tervolalaisia yrityksiä jo vuodesta 2002.

Toiminnan tavoitteena on synnyttää ja kehittää yritystoimintaa, joka vahvistaa tervolalaisten yritysten osaamista, kasvua ja kilpailukykyä. Tervolan kunnan ja Riverbank Oy:n välillä on ostopalvelusopimus.

Käytännössä Riverbank antaa tukea yrityksen perustamisessa, toimitila-asioissa, rahoitusneuvotteluissa sekä monissa muissa yritystoimintaan liittyvissä asioissa. Tällä hetkellä Riverbankissa on töissä kaksi työntekijää, elinkeinokoordinaattori Matti Alatalo ja viestintäsuunnittelija Marjut Järvinen.

– Meillä on tehokas kahden hengen tiimi. Matti hallitsee yritystoimintaan liittyvät yksityiskohdat ja minä vastaan viestinnän ja markkinoinnin osa-alueesta. Lokakuussa meillä aloittaa myös viestinnän harjoittelija, Marjut kertoo.

Tervolalaiset ovat tunnettuja yritteliäisyydestään ja haluavat työllistää itsensä yrittämällä. Tervolassa perustetaan suhteessa asukaslukuun eniten yrityksiä seutukunnallisesti. Viimeisen viiden vuoden aikana Tervolaan on syntynyt 98 uutta yritystä. Lopettaneita yrityksiä sen sijaan on vain 28.

– Meihin voi ottaa yhteyttä kaikenlaisissa yrittäjyyteen liittyvissä asioissa. Palvelumme ovat yrittäjille maksuttomia, joten ne kannattaa ehdottomasti hyödyntää, Matti kertoo.

– Kannattaa muistaa, että annamme myös maksutonta neuvontaa yrityksen viestintään ja markkinointiin liittyen. Lisäksi voimme olla viestintäasioissa apuna yhdistyksille, Marjut lisää.

Yritysneuvonnan lisäksi Riverbank tukee kuntaa muun muassa hanketyössä, sidosryhmäyhteistyössä, viestinnässä ja tapahtumatuotannossa. Tänä vuonna työn alla on ollut esimerkiksi Kätkävaaran kehittämiseen liittyvät hankkeet.

Hae kunnan yritystukia

Riverbank Oy:ssä on alkamassa jokasyksyinen tohina. Tervolan kunnan vuoden 2021 yritystuet ovat haussa. Marraskuusta alkaen Matti Alatalo ja Marjut Järvinen tarkistavat tukihakemuksia.

Yritystuet ovat Tervolan kunnan oma tukimuoto, joka ei pohjaudu kunnan lakisääteisiin palveluihin. Vuosittain yritystukia maksetaan Tervolassa 50 000-60 000 euron verran. Tuensaajan on oltava Tervolaan rekisteröity yritys, jolla on voimassa oleva y-tunnus.

– Yritystuet ovat vuosittain haussa 1.10–31.10. Tukea voi saada muun muassa aloittavan yrittäjän perustamiskuluihin sekä koulutukseen, markkinointiin ja tuotekehitykseen. Myös Tervolaan yrityksen kotipaikaksi siirtävä voi saada aloittavan yrittäjän tuen, mikäli hän ei aikaisemmin ole sitä saanut, Matti vinkkaan.

Tuen hakeminen tapahtuu sähköisesti kunnan verkkosivuilta löytyvällä verkkolomakkeella. Lue lisää yritystuista ja hae tukea!

Marjut Järvinen ja Matti Alatalo