Tukipalvelut

Tukipalveluiden tarkoituksena on edistää ja tukea asiakkaan omatoimista suoriutumista kodissaan.  Tukipalvelut täydentävät kotipalvelun antamaa henkilökohtaista huolenpitoa. Tukipalveluista peritään sosiaali- ja terveyslautakunnan vahvistamat maksut.

Ateriapalvelu

Kotiin kuljetetut ateriat viedään asiakkaalle sovittuina päivinä tai asiakkaan on mahdollista ruokailla terveyskeskuksen ruokasalissa 5 päivänä viikossa. Ateriat järjestää tukipalvelukeskus.

Hinnat: Ateriat kotiin kuljetettuna 5,80 € / kpl ja kunnan toimipisteessä aterioituna 4,80 € / kpl

Saunapalvelu

Mikäli asiakkaalla ei ole peseytymismahdollisuutta kotonaan, saunotuspalvelua voidaan järjestää vanhusten rivitaloilla, jonne asiakas järjestää kuljetuksen itse.

Hinta: Sauna 5,00 € / kerta.

Pyykkipalvelu

Jos asiakkaalla ei ole mahdollisuutta pyykinpesuun kotonaan, pyykki voidaan ottaa pesuun vanhusten rivitaloille.

Hinta: Pyykinpesu 3,50 € / kone.

Liinavaatteet pesulapalveluna 25,00 €/kk.

Kauppapalvelu

Pääsääntöisesti kotipalvelu ei hoida kauppapalvelua. Asiakasta autetaan tarvittaessa ruokaostosten järjestämisessä, ostoslistan laatimisessa ja tuotteiden vastaanottamisessa. Kauppapalvelua voidaan myöntää säännöllisen kotipalvelun asiakkaalle, joka ei toimintakykynsä perusteella pääse itse kauppaan sekä hänen toimintakyky ja liikkuminen on merkittävästi alentunut sekä kauppa-asioiden hoitaminen ei onnistu itse millään kuljetuspalveluilla tai muut henkilöt eivät voi hoitaa asiakkaan kauppa-asioita hänen puolestaan (omaiset, naapurit, ystävät). Mikäli kotihoidon asiakas ei pysty hoitamaan kauppapalvelua millään tavalla, niin vanhustenpalvelut järjestävät palvelun asiakkaalle ja siitä peritään erillinen tukipalvelumaksu.

Hinta: Kauppapalvelu 10,00€/kerta

Toimintapäivät

Toimintapäivät järjestetään Kotikulleron aulassa tiistaisin ja keskiviikkoisin, koulujen lukuvuoden aikana.  Toimintapäivien tarkoituksena on tarjota asiakkaalle mukava virkistäytymispäivä muiden kerholaisten kanssa sekä tukea kotona asumista erilaisin toimintakykyä ylläpitävin harjoittein (jumpat, älypelit, kädentaidot jne.) Toimintapäiville on taksikuljetus.

Hinnat: Toimintapäivät 20,00 € / kerta, toimintapäivän kuljetus 5€/suunta.

Toimintapäivien puh. 040 151 9710

Turvapuhelin

Vanhustenpalveluiden toimisto välittää turvapuhelintilauksen ja irtisanoo pyydettäessä sopimuksen Addsecure turvapuhelinyhtiölle, joka laskuttaa asiakasta turvapuhelimesta oman hinnastonsa mukaisen maksun. Kotipalvelun henkilöstö tuo ja asentaa laitteen ja antaa käyttöopastuksen.

Avustajatoiminta

Sotainvalidien Veljesliitto järjestää avustajatoimintaa sotiemme veteraaneille, heidän puolisoilleen ja leskille.  Avustajatoimintaa Tervolassa järjestää Tornion Sairaskotisäätiö.

Yhteyshenkilöt

Eveliina Vuokila
Vanhuspalveluiden ohjaaja
Minna Nikurautio
Vanhuspalveluiden ohjaaja

Jaa sivu eteenpäin