Näin meilläpäin -valokuvanäyttely

Kotiseutuaiheisen valokuvaprojektin näyttelyssä Kaisajoen ja Simon koulujen oppilaiden valokuvat kertovat, miltä kotiseutu näytti Simossa ja Tervolassa lasten ja nuorten silmin vuonna 2022.

Näin meilläpäin -projekti toteutettiin syksyllä 2022 yhteistyössä Simon koulun, Tervolan Kaisajoen koulun, Simon ja Tervolan kunnankirjastojen sekä Lapin yliopiston kuvataidekasvatuksen koulutusohjelman kanssa. Projektin tavoitteena oli tutustuttaa oppilaita digitaalisiin välineisiin itselle läheisen aiheen äärellä sekä pohtia oman kotiseudun merkitystä ja kotiseututyötä kulttuurin ja tämän päivän tallentamisena. Projektissa 3–6 luokkien oppilaat tutustuivat omaan kotiseutuunsa, valokuvasivat siellä heille tärkeitä asioita ja välittivät digitaalisesti pelin kautta kuvia ja tietoa omasta kotiseudustaan toisen koulun oppilaille.

Valokuvista tehtiin valokuvakirja ja näyttely, jotka julkistettiin Tervolassa 27.2. ja Simossa 2.3. Jokaiselta oppilaalta on kirjassa valokuvia ja teksti, joka avaa tarkemmin kuvien sisältöä ja niiden merkityksiä. Valokuvat kertovat, miltä kotiseutu näytti Simossa ja Tervolassa lasten ja nuorten silmin vuonna 2022.

Lisätiedot

Kirjaston asiakaspalvelu

Jaa sivu eteenpäin