Teatteriesitys koko perheelle

Tuhkamo ja muista suomen kansan satuja ja tarinoita –esitys saapuu Tervolaan perjantaina 16.7.2021 klo 18.00 Paakkolaan Kotiseutumuseon pihapiiriin (ulkoesitys, erittäin huonon sään sattuessa museoalueen kahvilassa). Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Esityksen kesto on n. 1 tunti ja siihen sisältyy väliaika, jolloin on mahdollisuus hyödyntää Museoseuran puffettia. Esitystä suositellaan yli 5 vuotialle, tätä pienemmätkin ovat tervetulleita vanhempiensa kanssa.

Tuhkamo ja muita Suomen kansan satuja ja tarinoita.

Teatteri Tie kiertää Suomea kesällä 2021 juhannuksesta alkaen. Silloin Teatteri Tie pakkaa jälleen mukaansa esityksen lisäksi 80 hengen nousevan katsomon, joka on helposti sijoitettavissa luonnon keskelle maisemaan kuin maisemaan.

Kesällä 2021 Teatteri Tie ottaa ohjelmistoonsa vanhat kotimaiset sadut ja tarinat, lähteenään ensisijaisesti  teos ”Suomen kansan satuja ja tarinoita” (SKS, 1852-1866). Nämä satoja vuosia vanhat tarinatimantit ovat osa yhteistä kertomusperinnettämme ja niiden sisältämät rikkaudet ansaitsevat tulla jaetuksi jokaiselle sukupolvelle jokaisena aikana. Niinpä Teatteri Tie ottaa nyt kantaakseen tämän vastuun ja esittää tarinoita teatterin kielellä 2020-luvun suomalaisille ympäri maan.

Esityksemme koostuu muutamasta näiden suusta suuhun kerrottujen tarinoitten parhaimmistosta, jotka olemme valinneet n. 70 tarjokkaasta ja näyttämöllistäneet ne.

Pienoisnäytelmien välissä jutustelemme yleisön kanssa tarinoiden herättämistä ajatuksista ja tarjoamme yleisölle ja erityisesti lapsille mahdollisuuden matkia näytelmän hahmoja ja leikkiä kanssamme teatterileikkejä nähtyjen episodien innoittamina.