Tervolahovista kattavat kokous- ja juhlapalvelut yrityksille, yhdistyksille ja yksityisille

Tervolan kuntakeskuksen läheisyydessä sijaitsevassa Tervolahovissa käy viikonloppuisin vilske. Koko perheen lomakeskus tarjoaa yrityksille ja yhdistyksille tyky- ja kokouspäiviä ja yksityisasiakkaille juhlapalveluja. Lisäksi Tervolahovin ravintola palvelee paikallisia kysynnän mukaan.

Tervolahovin yrittäjäpariskunta Tenho Kakko ja Sanna-Mari Starck-Kakko kokevat yrittäjinä toimimisen elämäntavaksi.

– Meidän työnjakomme toimii niin, että minä hoidan tilaus- ja ohjelmapalvelut ja emäntä on pääkokkina, Tenho kertoo.

Tervolahovilta saatavien palvelujen kirjo on laaja. Saunaosastolla voi saunoa yli 60 hengen seurue yhtä aikaa, ja iltaa voi jatkaa karaoken merkeissä ravintolassa. Lapsille löytyy aktiviteetiksi muun muassa pomppulinnapuisto. Lisäksi lomakeskuksella voi majoittua sekä huoneissa että vaunualueella.

– Suurin osa asiakkaistamme on tilausasiakkaita, joista valtaosa tulee ulkopaikkakunnilta. Viime kesänä vietimme esimerkiksi saksalaisen pariskunnan häitä. Meidän juhla- ja kokoustilamme sopivat hyvin 100–120 hengen tilaisuuksiin, Tenho kertoo.

Uusia tuulia koronan jälkeiseen aikaan

Tervolahovin yrittäjäpariskunta Tenho Kakko ja Sanna-Mari Starck-Kakko ovat tällä hetkellä yrityksen ainoat työntekijät. Toiminnan lähtökohtana on tyytyväinen asiakas, ja toisinaan tämä on johtanut suuriinkin investointeihin.

– Seitsemän vuotta sitten eräs tilausasiakkaamme toivoi ruokailu- ja illanviettotiloja Tervolahoville. Ravintolapuoli täydennettiin tilausasiakkaan toiveesta, Tenho naurahtaa.

Koska asiakaspalvelun laadusta ei ole haluttu tinkiä, jouduttiin koronaviruksen vuoksi ravintolan aukioloaikoja supistamaan. Tulevaisuudessa apukädet voivat olla tarpeen. Kunhan tilanne koronan osalta tasaantuu, on ravintolan suunnitelmissa jälleen olla säännöllisesti auki.

– Työn teemme aina 110% työpanoksella, sillä kukaan ei markkinoi meitä yhtä hyvin kuin tyytyväinen asiakas, Tenho kertoo.

Tervolahovin suunnitelmissa on saada nykyiselle vaunualueelle leirintäalueen status, ja laajentaa mökkimajoitusta rantaan. Tervolalaisten toiveita ravintolan aukioloajoista Tervolahovi kuuntelee herkällä korvalla. Tällä hetkellä ravintolan aukioloajoista ilmoitetaan Facebookissa.

– Näinä aikoina on erityisen tärkeää tukea oman kunnan yrityksiä. Saunamaailman voi varata soittamalla, ja saunomaan mahtuu useampi porukka kerralla. Meille voi tulla myös pelailemaan vaikka biljardia, Tenho vinkkaa.

Tervolahovin terassi syksyllä