Tervolan kunnan päivitetyt suositukset rajoitustoimiin koronatilanteen hallitsemiseksi

Koronaviruksen leviäminen on Länsi-Pohjan alueella edelleen kiihtymisvaiheessa. Tervolassa on kiinnitettävä erityistä huomiota turvaväleihin sekä käsi- ja yskimishygieniaan. Jotta tartuntojen kasvu saadaan pysäytettyä, suosittelee Tervolan kunta seuraavia toimia.

  1. Tervolan kunta suosittelee kaikkien yli kymmenen hengen tapahtumien ja kokoontumisten siirtämistä myöhempään ajankohtaan. Suositus on voimassa 2.12.2020 asti.

  2. Tervolan kunta suosittelee, että tervolalaiset anniskeluravintolat lopettaisivat anniskelun kello 22.00 ja sulkisivat ovensa viimeistään kello 23.00.

  3. Tervolan kunta suosittelee yli 18-vuotiaiden sisätiloissa tapahtuvan ryhmäharrastustoiminnan keskeyttämistä 2.12.2020 saakka. Suositus koskee kaikenlaista Kivalo-opiston, järjestöjen ym. toimijoiden sisätiloissa järjestämää harrastustoimintaa ja kokoontumisia. Perhesalivuoroilla voi edelleen käydä oman perheen kesken ja Tervolan kuntosali edelleen on auki. Sen sijaan esimerkiksi ohjatut kuntosaliryhmät suositellaan edelleen keskeytettäviksi.

  4. Tervolan kunta suosittelee kuntalaisille kasvomaskien käyttöä kaikissa tilanteissa, joissa riittäviä turvavälejä ei voida taata.

  5. Influenssarokotusta suositellaan aivan kaikille yli 6kk ikäisille kuntalaisille, kansallisen rokotusohjelman kohderyhmien lisäksi erityisesti myös asiakastyössä toimiville.

Toimenpiteet perustuvat Länsi-Pohjan alueellisen pandemiatyöryhmän 18.11 määrittelemiin linjauksiin.

Tervolan kunnantalo