Tervolan kunnan vuodeosastolla ja asumispalveluyksiköissä voi vierailla rajoitetusti

Tautitapaukset ovat vähentyneet viime viikkoina Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin alueella. Parantuneen tilanteen seurauksena rajoitetut vierailut ovat mahdollisia Tervolan vuodeosastolla ja asumispalveluyksiköissä (Kurjenpesä, Kotikullero, Pihakullero ja Jokikullero).

Sosiaali- ja terveysministeriö on suositellut vierailukieltoja terveydenhuollon yksiköissä sekä ympärivuorokautisen hoivan ja huolenpidon yksiköissä. Vierailukieltosuosituksen aikana vierailuja voidaan toteuttaa turvallisesti siten, että vierailija(t) ja potilas tai asukas desinfioivat kädet, käyttävät kirurgista suu-nenäsuojaa, ja pitävät riittävät turvavälit.

Vuodeosastolla ja asumispalveluyksiköissä saa olla vierailijoita kerralla 1-2 henkilöä. Vierailun tulee tapahtua ulkotilassa, omassa huoneessa tai muussa erillisessä tilassa, jossa ei ole muita potilaita tai asukkaita. Henkilökunta ohjeistaa vierailijoita em. ohjeiden toteuttamisesta. Vierailu voi tapahtua klo 13-15 välisenä aikana ja vierailuaika on max 30 min.

Mikäli vierailijalla on mitään koronavirusinfektioon viittaavia oireita, vierailu ei ole sallittu (kuume, yskä, hengenahdistus, lihaskivut, väsymys, nuha, pahoinvointi, ripuli). Jos yksikössä herää epäily Covid-19 infektiosta, vierailuja ei sallita. Covid-19 koronavirus tarttuu ensisijaisesti pisara- ja kosketustartuntana, kun henkilö yskii ja aivastaa. Virus voi tarttua myös käsien ja pintojen välityksellä.

Vierailut sovitaan vähintään vuorokautta ennen etukäteen yksiköiden kanssa. Voit sopia vierailusta soittamalla ja samalla saat tarkemmat yksikkökohtaiset ohjeet.

  • Tervolan vuodeosasto 0400 272 391
  • Kurjenpesä 040 755 7240
  • Pihakullero 040 151 9712
  • Kotikullero 040 151 9789
  • Jokikullero 040 151 9709

""