Tervolan kunta jatkaa nykyisillä koronasuosituksilla 18.1 saakka

Tervolan kunta jatkaa nykyisillä koronasuosituksilla tammikuun 18. asti. Vaikka epidemiatilanne Länsi-Pohjassa näyttää olevan rauhoittumassa, on edelleen vaarana, että tilanne kääntyy nopeasti huonompaan suuntaan. Koronavirustilanne lähialueilla on vakava ja myös Länsi-Pohjan alueella on edelleen aktiivisia tartuntaketjuja. Tervolan kunta suosittelee edelleen seuraavia toimia:

  1. Tervolan kunta suosittelee kaikkien yli kymmenen hengen tapahtumien ja kokoontumisten siirtämistä myöhempään ajankohtaan. Suositus on voimassa 18.1.2021 asti.

  2. Tervolan kunta suosittelee, että tervolalaiset anniskeluravintolat lopettaisivat anniskelun kello 22.00 ja sulkisivat ovensa viimeistään kello 23.00.

  3. Tervolan kunta suosittelee yli 18-vuotiaiden sisätiloissa tapahtuvan ryhmäharrastustoiminnan keskeyttämistä 18.1.2021 saakka. Suositus koskee kaikenlaista Kivalo-opiston, järjestöjen ym. toimijoiden sisätiloissa järjestämää harrastustoimintaa ja kokoontumisia. Perhesalivuoroilla voi edelleen käydä oman perheen kesken ja Tervolan kuntosali edelleen on auki. Sen sijaan esimerkiksi ohjatut kuntosaliryhmät suositellaan keskeytettäviksi.

  4. Tervolan kunta suosittelee kuntalaisille kasvomaskien käyttöä kaikissa tilanteissa, joissa riittäviä turvavälejä ei voida taata.

  5. Influenssarokotusta suositellaan aivan kaikille yli 6kk ikäisille kuntalaisille, kansallisen rokotusohjelman kohderyhmien lisäksi erityisesti myös asiakastyössä toimiville.

Toimenpiteet perustuvat Länsi-Pohjan alueellisen pandemiatyöryhmän 16.12 määrittelemiin linjauksiin.

Muistetaan myös D-vitamiini

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri on suositellut iäkkäille ja erityisryhmille D-vitamiini lisää koronavirusepidemian aikana. D-vitamiinilisä tehostaa vastustuskykyä. Tutkimuksissa on todettu yhteys D-vitamiinin puutoksen ja koronaviruksen aiheuttaman vakavan keuhkoinfektionvälillä. Alueellinen pandemiatyöryhmä kehottaa alueen asukkaita huomioimaan HUS:n suosituksen ja varmistamaan riittävän D-vitamiinin saannin.

Tervolan kunnantalo