Tervolan kunta jatkaa nykyisillä koronasuosituksilla vuoden loppuun

Tervolan kunta jatkaa nykyisillä koronasuosituksilla vuoden loppuun asti. Suositusten ja kokoontumisrajoitusten jatko on perusteltua, koska olemme juhlakauden kynnyksellä ja koska epidemiatilanne on vakava lähialueilla, Pohjois-Pohjanmaalla ja länsirajan takana. Vaikka tilanne on Länsi-Pohjan alueella parantunut, kiinnitetään jatkossakin huomiota turvaväleihin sekä käsi- ja yskimishygieniaan. Tervolan kunta suosittelee edelleen seuraavia toimia:

  1. Tervolan kunta suosittelee kaikkien yli kymmenen hengen tapahtumien ja kokoontumisten siirtämistä myöhempään ajankohtaan. Suositus on voimassa 31.12.2020 asti.

  2. Tervolan kunta suosittelee, että tervolalaiset anniskeluravintolat lopettaisivat anniskelun kello 22.00 ja sulkisivat ovensa viimeistään kello 23.00.

  3. Tervolan kunta suosittelee yli 18-vuotiaiden sisätiloissa tapahtuvan ryhmäharrastustoiminnan keskeyttämistä 31.12.2020 saakka. Suositus koskee kaikenlaista Kivalo-opiston, järjestöjen ym. toimijoiden sisätiloissa järjestämää harrastustoimintaa ja kokoontumisia. Perhesalivuoroilla voi edelleen käydä oman perheen kesken ja Tervolan kuntosali edelleen on auki. Sen sijaan esimerkiksi ohjatut kuntosaliryhmät suositellaan keskeytettäviksi.

  4. Tervolan kunta suosittelee kuntalaisille kasvomaskien käyttöä kaikissa tilanteissa, joissa riittäviä turvavälejä ei voida taata.

  5. Influenssarokotusta suositellaan aivan kaikille yli 6kk ikäisille kuntalaisille, kansallisen rokotusohjelman kohderyhmien lisäksi erityisesti myös asiakastyössä toimiville.

Toimenpiteet perustuvat Länsi-Pohjan alueellisen pandemiatyöryhmän 2.12 määrittelemiin linjauksiin.

Tervolan kunnantalo