Tervolan kunta suosittelee rajoitustoimia koronatilanteen hallitsemiseksi

Koronaviruksen leviäminen on Länsi-Pohjan alueella edennyt kiihtymisvaiheeseen ja myös Tervolassa koronatartuntojen määrä on lisääntynyt. Tervolassa on nyt kiinnitettävä erityistä huomiota turvaväleihin sekä käsi- ja yskimishygieniaan. Jotta tartuntojen kasvu saadaan pysäytettyä, suosittelee Tervolan kunta seuraavia toimia.

  1. Tervolan kunta suosittelee, että tervolalaiset anniskeluravintolat lopettaisivat anniskelun kello 22.00 ja sulkisivat ovensa viimeistään kello 23.00.

  2. Yli 20 henkilön kokoontumisia ei suositella ja suositus koskee myös yksityistilaisuuksia. Suosituksesta johtuen Tervolan kunta peruu Lapin kamariorkesterin konsertin 5.11 ja Suomimies Seikkailee -tapahtuman 6.11.

  3. Tervolan kunta suosittelee yli 18-vuotiaiden sisätiloissa tapahtuvan ryhmäharrastustoiminnan keskeyttämistä kahdeksi viikoksi 5.11.2020–19.11.2020. Suositus koskee kaikenlaista Kivalo-opiston, järjestöjen ym. toimijoiden sisätiloissa järjestämää harrastustoimintaa ja kokoontumisia. Perhesalivuoroilla voi edelleen käydä oman perheen kesken ja Tervolan kuntosali edelleen on auki. Sen sijaan esimerkiksi ohjatut kuntosaliryhmät suositellaan keskeytettäviksi.

  4. Tervolan kunta suosittelee kuntalaisille kasvomaskien käyttöä kaikissa tilanteissa, joissa riittäviä turvavälejä ei voida taata.

  5. Influenssarokotusta suositellaan aivan kaikille yli 6kk ikäisille kuntalaisille, kansallisen rokotusohjelman kohderyhmien lisäksi erityisesti myös asiakastyössä toimiville.

Tornioon on perustettu terveysneuvontapiste, joka palvelee tervolalaisia koronanäytteenotossa jatkossa myös viikonloppuisin. Tervolan kunta tiedottaa terveysneuvontapisteen ajanvarauksesta torstaina 5.11.

Toimenpiteet perustuvat Länsi-Pohjan alueellisen pandemiatyöryhmän 4.11 määrittelemiin linjauksiin ja Lapin AVI:n päätökseen 5.11 yleisötilaisuuksien järjestämisestä.

Tervolan kunnantalo