Tervolan sosiaali- ja terveyslautakunta kieltää yli 20 hengen yleisötilaisuudet

Tervolan kunnan sosiaali- ja terveyslautakunta päätti kokouksessaan 14.12 tartuntatautilain nojalla kieltää toimialueellaan THL:n määrittelemät merkittävät, kohtalaisen ja korkean riskin tapahtumat (korkean riskin tapahtumiin kuuluvista ravintolarajoituksista päättää valtioneuvosto) ja yli 20 hengen yleisötilaisuudet sekä yleiset kokoukset sisätiloissa aikavälillä 18.12.2021 – 16.1.2022. Kohtalaisen ja korkean riskin tapahtumista voi lukea lisää THL:n verkkosivuilta.

Sosiaali- ja terveyslautakunnan päätökselle on epidemiologiset perusteet ja päätös on välttämätön epidemian leviämisen hillitsemiseksi, terveydenhuollon kantokyvyn turvaamiseksi sekä sairaalahoidon ylikuormittumisen estämiseksi. Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin alueella koronavirusepidemia on viime viikkoina vaikein koko pandemian aikana. Ilmaantuvuus on ollut jopa 220/100 000as /2viikkoa. Vaikka ilmaantuvuus on rajoitustoimin saatu lievään laskuun, tehohoito on ajoittain ollut ylikuormittunut ja leikkausosastolle on jouduttu avaamaan koronateho.

Yrittäjät ja tapahtumanjärjestäjät voivat halutessaan ottaa käyttöön koronapassin, jolloin kunnan päättämät rajoitustoimet eivät kohdistu ao. yrityksen toimintaan / tapahtumaan. Voit lukea koronapassin käyttöönotosta lisää STM:n verkkosivuilta.

Kaikkien on edelleen hyvä muistaa yleiset ohjeet tartuntojen pysäyttämiselle:

  • Koronatestiin hakeutuminen matalalla kynnyksellä
  • Flunssaoireissa kotona pysyminen koronatestiin menoa lukuun ottamatta
  • Kasvomaskien käyttö kaikissa tilanteissa, joissa riittäviä turvavälejä ei voida taata
  • Turvavälien säilyttäminen
  • Koronarokotteen ottaminen
  • Hyvä käsi- ja yskimishygienia
Välitä, koronaturvallinenlappi.fi