Tervolassa aloittaa uusi apteekkari

Tervolan uusi apteekkari Niina Salmi on haaveillut urasta apteekkialalla lapsesta saakka. Niinan äiti on ollut farmaseutti, joten apteekki työympäristönä on tullut tutuksi jo varhain.

– Apteekin salmiakkia jaettiin aikoinaan apteekeissa pieniin pusseihin, ja toisinaan jokunen salmiakki saattoi päätyä myös lapsen suuhun. Minä halusin apteekkiin jo lapsena töihin, jotta saisin syödä salmiakkia. Harmi, että salmiakit tulevat nykyään valmiissa rasioissa, Niina naurahtaa.

Tervolan apteekkari vaihtui keskiviikkona 23.6, jolloin apteekki siirtyy Niina Salmen haltuun. Apteekin henkilökunta säilyy uudesta yrittäjästä huolimatta ennallaan. Apteekissa toimii tällä hetkellä apteekkarin lisäksi kolme työntekijää. Myös Louen ja Muurolan Salen yhteydessä olevat palvelupisteet on suunnitelmissa säilyttää.

Aiemmin proviisorina Keminmaan apteekissa toimineelle Niinalle yrittäjän saappaisiin astuminen on uutta. Oman apteekin saaminen ei ole itsestään selvää, sillä apteekkihaussa täytyy osoittaa oma työkokemus ja halu kehittää omaa osaamistaan.

– Tervolan apteekkiin oli yhdeksän hakijaa. Aika monen proviisorin haave on jossain vaiheessa saada oma apteekki, Niina kertoo.

Kehitysehdotukset ovat tervetulleita

Niina Salmen tavoitteena on, että Tervolan apteekista saa erinomaista asiakaspalvelua myös jatkossa. Asiakkaiden toiveita ja kehitysehdotuksia kuunnellaan avoimin mielin. Apteekkari itse tekee apteekissa kaikenlaisia töitä, joten apteekkiin tulija voi saada asiakaspalvelua myös Niinalta.

– Minä pidän asiakaspalvelusta, sillä asiakaspalvelussa päivät ovat aina erilaisia. Apteekissa kuulee mielenkiintoisia elämäntarinoita. Apteekin asiakaspalvelijan kohtaaminen voi olla joillekin päivän tai jopa viikon ainoa ihmiskontakti, Niina perustelee.

Apteekin henkilöstön työ sisältää asiakaspalvelun lisäksi myös paljon muuta. Esimerkiksi hoitokotien tilausten käsittely, lääkkeiden annosjakelupalveluun liittyvät tehtävät, tavaran tilaus, purku ja hyllytys sekä itsensä kouluttaminen kuuluvat jokapäiväiseen työhön.

Apteekkarin tehtäviä Niina odottaa innolla. Vaikka työ on esimerkiksi lainsäädännön puolesta tuttua, tuo yrittäjänä toimiminen ja itselle työskentely uutta haastetta ja potkua työpäiviin.

– Jatkossa minulla on enemmän mahdollisuuksia tehdä valintoja itse. Toki apteekkiala on hyvin säädelty, ja tekemisen raamit ennalta määritelty, Niina kertoo.

Uuden apteekkarin kesän pitää yrityksen lisäksi kiireisenä kesäkanat. Niinan perheellä on 5 kesäkanaa ja kukko. Viime kesänä saatiin tipuja. Saa nähdä mitä kanoilla nyt on suunnitelmissa.

Niina Salmi
Niina Salmi mökkeilee vapaa-ajallaan meren rannalla.