The Striders Adventures – seikkailua koirien kanssa

The Striders Adventures avasi ovensa joulukuun alussa Tervolassa. Yrittäjä Rachel Frei Bandieri järjestää matkailijoille sekä paikallisille muun muassa luontoaktiviteetteja yhdessä koiriensa kanssa. Myös eläinkommunikaatio on Rachelin erityisosaamisalaa.

Sveitsistä Suomeen muuttanut Rachel Frei Bandieri on tuoreimpia yrittäjiä Tervolassa. Rachel ihastui jo vuosia sitten lappilaiseen luontoon, mutta lopullisen päätöksen Suomeen muutosta hän teki, kun koiramäärä alkoi kasvaa.

Rachel on aiemmin käynyt vaelluksilla pohjoisessa. Hän työskenteli myös lappilaisella huskytarhalla, jossa palo koirien kanssa työskentelyyn kasvoi entisestään. Kun koronapandemia iski matkailuun, myös huskytarhat olivat vaikeuksissa. Osalle rekikoirista täytyi löytää uusi koti ja Rachel tarttui tilaisuuteen – hän alkoi ottaa laumaansa vaikeuksissa olevia huskyja.

Hännät huiskivat Louen koiratalolla

Pikkuhiljaa laumaan liittyi lisää entisiä rekikoiria ja nyt koiria on yhteensä kymmenen. Koirien kuljettaminen Sveitsiin ei tuntunut Rachelin mielestä hyvältä ajatukselta, vaan hän halusi jäädä Suomeen. Louen koiratalo oli valmis ottamaan uudet asukkaansa vastaan.

The Striders Adventures tarjoaa muun muassa luontoaktiviteetteja koirien kanssa. Hännänheiluttajan voi esimerkiksi viedä kävelylle tai sen kanssa voi lähteä metsävaellukselle. Talvisin voi varata ajan myös vauhdikkaaseen rekiajeluun, mutta perinteisiä rekisafareita yritys ei tarjoa.

– Palveluita tarjoan koirien ehdoilla ja siksi haluan pitää ryhmäkoon melko pienenä. Pari perhettä tai noin neljän hengen ryhmä ovat sopivan kokoinen porukka, sillä silloin koirille ja ihmisille on helpompaa tutustua toisiinsa, Rachel kertoo.

Yrittäjällä on koira-aktiviteettien lisäksi koulutus eläinkommunikaatioon ja energiahoitoon. Rachel tarjoaa ongelmaratkaisuapua esimerkiksi eläimen käytöksen selvittämiseen. Apua voi saada muun muassa käytösongelmiin tai eläimen traumoihin.

– Olen käyttänyt hoitomuotoani esimerkiksi omiin koiriini. Osa koiristani oli todella arkoja tullessaan laumaani, mutta kommunikaation ja hoidon ansiosta ne ovat alkaneet avautua enemmän ja traumat ovat helpottaneet.

The Striders Adventures ei aio tarjota julkista koirahoitolapalvelua. Yrittäjä kuitenkin lupailee, että Tervolassa asuvia koiria hän voi ottaa hoitoon esimerkiksi omistajan loman ajaksi. Hän myös vuokraa yrityksen tiloja ulkopuoliseen käyttöön. Muun muassa juoksutarha mahdollistaa koiran liikuttamisen vapaasti ja turvallisesti.

Magic, difference, adventures and fun

Palveluiden ja aktiviteettien lisäksi Rachel harjoittaa koirien adoptiotoimintaa Louella. Yrittäjän luo tulee rekitoiminnasta poistuneita huskyja, jotka hän koulutuksensa jälkeen adoptoi uusiin perheisiin. Adoptiotoiminnassa hän pitää huolen, että kotia vaihtavat koirat sopivat uuden perheen elämäntilanteeseen ja koira saa ansaitsemansa loppuelämän kodin.

– Joulukuun lopuilla minulle tulee neljä koiraa, jotka siirtyvät adoptioon. Aiemmin minulla oli muutamia kodinvaihtajia, jotka löysivät uuden perheen kauttani. Adoptoitavat huskyt ovat aina hyvin sosialisoituja. Ne ovat viettäneet aikaa sisätiloissa ja ovat siis poikkeuksetta lähes täysin sisäkoiriksi opetettuja.

The Striders Adventures:in yritystoiminta on vasta aluillaan. Rachel toivoo, että voi tarjota asiakkailleen jotain taianomaista ja erilaista – hauskan seikkailun yhdessä koirien kanssa. Toiminnan aloittamista Tervolassa tuki merkittävästi Tervolan elinkeinoyhtiö Riverbankilta saatu käytännön neuvonta ja apu, josta yrittäjä on mielissään.

The Striders Adventures:in verkkosivuilta voi tutustua uuden tervolalaisen yrityksen toimintaan lisää.

Rachel Frei Bandieri hevosensa ja koiriensa kanssa.
Rachel Frei Bandierin mukana Suomeen muuttivat myös Ola-hevonen ja Sparta-rescuekoira.