THL antoi suosituksen kasvomaskien käyttöön

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos julkaisi torstaina 13.8 kasvomaskien käyttöä linjaavan suosituksen. Suosituksen mukaan yli 15-vuotiaiden tulisi käyttää maskia joukkoliikenteessä, koronavirustestiin hakeutuessa ja ennen testituloksen varmistumista, jos on välttämätöntä liikkua kodin ulkopuolella.

Lisäksi maskia suositellaan käytettäväksi silloin, kun matkailija palaa riskialueelta Suomeen ja siirtyy maahantulopaikasta, kuten lentokentältä, karanteeniin tai kun matkalla olleella on karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.

THL suosittaa käyttämään maskia muissakin tilanteissa, joissa turvavälien pitäminen ei onnistu. Lue THL:n koko maskisuositus THL:n verkkosivuilta.

Kasvomaskeja on monenlaisia. Kaupasta voi hankkia kertakäyttöisiä maskeja tai uudelleen käytettäviä kangasmaskeja. Maskin voi myös valmistaa itse kankaasta. 

Jokaisen pitää pääasiassa hankkia ja maksaa kasvomaskit itse. Maskeja jaetaan ilmaiseksi vähävaraisimmille. Tervolan kunnan vähävaraiset voivat tiedustella maskeja Tervolan kunnan neuvonnasta (Keskustie 81, p. 040 124 2411, vain soitot).

" "