Vaateostoksille verkkokauppaan tai saunatupaan – Aitopamuk tarjoaa laadukkaita tekstiilejä kaikenkokoisille

Tervolalaiset ovat perinteisesti käyneet vaateostoksilla Torniossa tai Kemissä, mutta kuluneen kesän aikana tilanne on alkanut kääntyä päinvastoin. Tervolalainen Ramazan Iley avasi kesäkuussa vaatteisiin ja kodin tekstiileihin keskittyvän verkkokaupan, joka myy omaa Aitopamuk-nimistä merkkiä. Kun kyselyitä vaatteiden sovitusmahdollisuuksista alkoi tulla yhä enemmän, perusti Ramazan yhdessä vaimonsa Saija Ileyn kanssa oman kotinsa pihapiirissä sijaitsevaan saunamökkiin puodin.

– Oma tekstiilimerkki on ollut pitkäaikainen haaveeni, sillä olen kotoisin Turkin perinteisestä tekstiilikaupunki Denizlistä. Kun Saijavähitellen lämpeni idealleni, opiskelin paljon, kehitin itse merkin ja etsin yhteistyökumppanit. Nyt tarjoamme laadukkaita luonnonmateriaaleista valmistettuja vaatteita ja kodin tekstiilejä, jotka valmistetaan Turkissa, Ramazan kertoo.

Yhdeksän vuotta Suomessa asunut Ramazan puhuu suomea erinomaisesti. Kielen opettelussa apuna on ollut sinnikäs asenne ja hyvä kielikorva. Aitopamukin nimessä yhdistyy suomen- ja turkinkieli – pamuk tarkoittaa turkinkielellä puuvillaa.

Ramazanille on tärkeää, että kokoja löytyy kattavasti ja vaatteet ovat mukavia päällä. Aitopamukin vaatteet ovat leikkauksiltaan ajattomia ja valmistettu pääasiassa luonnonmateriaaleista. Myös Saija on innostunut Aitopamukin tuotteista.

– Luonnonmateriaaleista valmistetut vaatteet ovat mukavia. Asiakkaat sanovat usein, että tuntuu kuin ei olisi vaatteita päällä laisinkaan, Saija perustelee.

Haussa tervolalaisia malleiksi vaatekuvauksiin

Yhdeksän vuotta Suomessa asunut Ramazan on yritystoiminnan myötä opetellut paljon uutta. Verkkokaupan hallinta vaatii monenlaista osaamista valokuvauksesta digimarkkinointiin. Ensimmäisen kesän tavoitteena on päästä jyvälle yrityksen kohderyhmästä. Syksyllä suunnitelmissa on aloittaa omien mallien suunnittelu ja valmistus sekä mahdollisesti laajentaa tuotantoa myös miesten ja lasten mallistoon.

– Tällä hetkellä kerään tietoa siitä, millaisista vaatteista ja tekstiileistä kohderyhmäni on kiinnostunut. Kehittämisen kannalta on tärkeää tietää, mitä värejä, kokoja, malleja ja hintatasoa asiakkaani suosivat, Ramazan kertoo.

Sen Ramazan tietää jo nyt, että vaatteet on tarkoitettu kaikenlaisille ihmisille. Verkkokaupan vaatteet kuvataan osittain Tervolassa, joten malleille on tarvetta säännöllisesti.

– Vaatteemme sopivat monelle eri vartalotyypille, joten toivomme myös malleiksi kaikenlaisia ihmisiä. Valokuvaajana meillä toimii Sofianna Hanhisuanto. Minuun voi ottaa yhteyttä, jos mallina oleminen kiinnostaa, Ramazan rohkaisee.

Ylipaakkolassa sijaitseva vaatepuoti oli kesällä auki viikonloppuisin. Syksyllä vaatepuoti on auki tilauksesta sekä kysynnän mukaan viikonloppuisin.

Kiinnostuitko lukemaan lisää tervolalaisista yrityksistä? Lue lisää yritysjuttuja Tervolasta.

Ramazan ja Saija Iley pitävät kädessään puseroa