Siirry sisältöön. | Siirry navigointiin

Omat työkalut
Osiot
Sijainti: Pääsivu / Matkailu ja elämykset / Kunnalliset nähtävyydet

Kunnalliset nähtävyydet

Tervolan nähtävyydet

Tervolan kaunis luonto jokineen ja vaaroineen on nähtävyys sinäänsä. Historiallisista ajoista saakka Tervolassa  kukoistaneen ihmiselämän ansiosta paikkakunnalla on myös kulttuurisesti kiinnostavia kohteita. Ohessa on esitelty muutamia. Tervolan Infokartta auttaa löytämään kiinnostavien kohteiden sijainnin.

 

Törmävaaran kivikylä

Tervola on kivikaudella ollut todellinen sen ajan metropoli. Kunnan alueelta on löytynyt yksi Euroopan suurimpia yhtenäisiä kivikautisia asutuksia. Törmävaaran kivikylän alueella on Varejoen vanha kyläkoulu, josta löytyy Tervolan muinaishistoriaa esittelevä näyttely. Tunnelmaa kivikauden asumisesta saa Törmävaaraan rakennetuista turvekotaa mukailevista asumuksista. Paikan päällä kävijät voivat napata repun selkään ja kulkea paikoille, jossa oli elämää jo 6000 vuotta sitten.

Esittelyistä vastaa Varejoen Kyläyhdistys ry, www.varejoenkylayhdistys.net
puh. Eila Forsell 040 509 9261, 040 776 9691; puh. sihteeri 0400 992 288

Tsasounantie 16, 95330 Tervola

matkailujaelamykset-kivikyla

 

Tervolan kotiseutumuseo

Perinteiseen peräpohjalaiseen kulttuuriin voit tutustua Tervolan kotiseutumuseolla. Museon alueella on 30 erilaista rakennusta, joissa pääsee tutustumaan entisajan elämänmenoon. Museolla esineistö ja tilat eivät seiso pölyttymässä vaan vierailijoiden on mahdollisuus tutustua niihin ihan kädestä pitäen.  Museon näyttelypuistossa on nähtävillä monipuolisesti alueen eri kasvilajeja, ja onpa joukossa muutama harvinaisuuskin. Harvalla meistä on enää mahdollisuutta palata mummoloiden idylliin saatikka tarjota niitä lapsillemme. Täällä se on mahdollista.

Nelostie 373, 95300 Tervola

matkailujaelämykset-museo-koulu

 

Trifon Petsamolainen tsasouna

Petsamolaiseen perintöön kuuluva Lapin eteläisin tsasouna löytyy Tervolasta. Varejoella sijaitseva ortodoksinen tsasouna on nimetty Trifon-munkille.

Esittelyt Katri Vuori, puh. 040 716 1557

Tsasounantie 16, 95330 Tervola

matkailujaelamykset-tsasouna_ulkoa

 

Keskustaajaman kirkkomaisema

Tervolan keskustaajaman kupeesta, Kemijoen vehreältä rantatörmältä, matkailija löytää idyllisen kirkkomaiseman. Alueella on harvinaisen upea vanha puukirkko, joka on rakennettu 1687. Samassa pihapiirissä on lisäksi hieman uudempi iso puukirkko ja seurakuntakeskus marmoriseinineen, joten alueella pääsee tutustumaan kirkkoihin kolmelta eri vuosikymmeneltä.

Panoraamaesitys Tervolan kirkoista http://tervolankirkot.skyview.fi

M.A. Castrenintie 4, 95300 Tervola

matkailujaelamykset-vanhakirkko

 

Linkit

  • Infokartta - valitse haluttu kohta valikosta vasemmalta.