Kotipaikka Tervolasta

Etelä-Lapissa tulijat ja olijat halaa tervetulleeksi pieni Tervolan kunta. Se on välittämisen, optimismin, ennakkoluulottoman ongelmanratkaisun, toisin tekemisen ja silmäkulman pilkkeen – ämpäripäisyyden – koti

Tervolan ämpäripäisyydellä on luotu ja ylläpidetty poikkeuksellisen hyvät kunnallispalvelut ja yritysympäristöt sekä vaalittu yhteisöllistä elämäntapaa. Nelostietä hurauttaa Tervolan rauhasta ja luonnonkauneudesta alueen lähikaupunkeihin hetkessä. Uusimpana osoituksena tervolalaisesta ämpäripäisyydestä on suunnitteilla oleva asuinalue, Vastaranta.

Ja mikäs on elellessä. Tervolan kaunista kylämaisemaa hallitsevat marjarikkaat vaarat, kulttuurimaisemat ja kuntaa hellivä Kemijoki, ihastuksen aiheita kaikki. Nelostietä hurauttaa lähikaupunkeihin hetkessä, jos ei halua torkahdella express-junassa.

Tervolalainen ämpäripäisyys on mielentila, jonka kuka tahansa voi ottaa omakseen. Siksi Tervola on paras paikka meille kaikille.

Met kaikki toivotama sinut tervetulheeksi Tervolhan!

Tontti jokirannasta tai taajamasta

Lapin liiton rahoittamassa Tervolan Westside toteutettavuusselvitys ja masterplan -hankkeessa selvitetään mahdollisuuksia rakentaa uusi ekologinen ja yhteisöllinen asuinalue, Vastaranta, Kemijokivarteen, Tervolan kuntakeskuksen vastarannalle. Yllä olevissa kuvissa näet Vastarannan visualisointeja.

Jos oman kodin rakentaminen on ajankohtaista jo lähitulevaisuudessa, kannattaa tarkistaa Tervolan tonttipörssi. Tontteja on tarjolla jokirannassa ja taajamassa. Valmiita koteja löydät esimerkiksi Etuovesta ja Tervolan vuokra-asuntoihin pääset tutustumaan Tervolan vuokratalojen verkkosivuilla. Kiinnostaisiko sinua lähteä kalastamaan omalta tontilta Kemijokivarresta vain muutama kilometri kuntakeskuksesta?

Palkitut kunnallispalvelut

Kuntien Asukaskokemus 2020 -tutkimuksen mukaan puolet tervolalaisista antaa kotikunnalleen kokonaisarvosanaksi 9 tai 10. Tervolalaisille yhteistä on kokemus turvallisesta lapsuudesta. Tervolassa ryhmäkoot ovat pieniä ja kyläkouluverkko kattava. Lasten ja nuorten harrastukset ovat edullisia ja niihin on helppo päästä mukaan. Tutustu lisää lasten ja nuorten palveluihin. Haluaisitko varata kaveriporukallesi oman luisteluvuoron? Tervolassa on monipuolisia harrastusmahdollisuuksia kaikenikäisille. Heinäkuussa kuntalaiset kokoaa yhteen iloinen kesätapahtuma, Ämpäripääpäivät.

Töitä Tervolasta tai lähikaupungeista?

Tervola sijainti Kemin, Tornion ja Rovaniemen kaupunkien keskipisteessä mahdollistaa työssäkäynnin moneen suuntaan. Tervolaan vedetty valokuitu sen sijaan tarjoaa nopeat yhteydet etätöiden tekemiseen. Lue Lauran tarina kansainvälisen etätyön tekemisestä Tervolassa.

Tutustu Tervolan avoimiin työpaikkoihin tai tee etätöitä kotikonttorilla. Katso Tervolan TE-palveluille ilmoitetut avoimet työpaikat.

Tervola on yrittäjille Lapin kärkipään kuntia

Tiesitkö, että suhteessa väkilukuun yritysten perustamismäärät Tervolassa ovat Suomen huippuluvuissa? Tervolasta löytyy huippunopea valokuitu, kunnan oma yritystukijärjestelmä, aktiivinen elinkeinokoordinaattori ja edullista tonttimaata. Sijainti kolmen kaupungin keskellä takaa hyvät yhteydet maalla, merellä ja ilmassa.

Tervolan jokimaisemaan kuntakeskuksen lähelle on suunnitteilla uusi asuinalue. Vastarannalle etsitään esimerkiksi matkailutoiminnasta kiinnostunutta yrittäjää. Ota yhteyttä elinkeinokoordinaattori Matti Alataloon, niin suunnitellaan yhdessä!

Ota yhteyttä elinkeinokoordinaattoriin

Lisätietoa Tervolan elinkeinopalveluista

Monet yrittäjät ovat valinneet Tervolan

Tervola on lappilaisen puunjalostuksen keskus. Alueella sijaitsee useampi saha, joissa on myös jatkojalostusta. Yritystarinoita voit lukea Tervola-lehden verkkojulkaisuista.

Tervola-lehden verkkojulkaisu


Jaa sivu eteenpäin