Kotipaikka Tervolasta

Etelä-Lapissa tulijat ja olijat halaa tervetulleeksi pieni Tervolan kunta. Se on välittämisen, optimismin, ennakkoluulottoman ongelmanratkaisun, toisin tekemisen ja silmäkulman pilkkeen – ämpäripäisyyden – koti

Ämpäripäisyydellä on luotu ja ylläpidetty poikkeuksellisen hyvät kuntapalvelut, yritysympäristöt ja vaalittu yhteisöllistä elämäntapaa. Rauhasta ja luonnon kauneudesta piipahtaa alueen lähikaupunkeihin hetkessä.

Toivotamme sinut tervetulleeksi ja otamme avosylin vastaan kaikki vireästä maaseudusta kiinnostuneet läheltä ja kaukaa. Tervolalainen ämpäripäisyys on mielentila, jonka kuka tahansa voi ottaa omakseen!

Töitä Tervolasta tai lähikunnista?

Tervola sijainti Kemin, Tornion ja Rovaniemen kaupunkien keskipisteessä mahdollistaa työssäkäynnin moneen suuntaan. Myös valokuitu tarjoaa nopeat yhteydet etätöiden tekemiseen. Tervolassa olevia avoimia työpaikkoja voit tarkastella kuntarekryssä tai TE-palveluista. Kannattaa tutustua myös koulutusmahdollisuuksiin Tervolan alueella.

Tervola on yrittäjille Lapin kärkipään kuntia

Tiesitkö, että suhteessa väkilukuun yritysten perustamismäärät Tervolassa ovat Suomen huippuluvuissa? Tervolasta löytyy huippunopea valokuitu, kunnan oma yritystukijärjestelmä, aktiivinen elinkeinokoordinaattori ja edullista tonttimaata. Tervolalaisia yrittäjiä tuetaan myös monin eri tavoin. Jos sinua kiinnostaa yrittäjyys lue lisää elinkeinopalveluista!

Lisätietoa Tervolan elinkeinopalveluista

Viihtyisä vuokra-asunto tai tontti omasta rauhasta

Työpaikka on, mutta mistä koti? Tervolan Vuokratalot on kunnan omistama vuokratalo yhtiö, joka tarjoaa monipuolista asumista Tervolan kunnan alueelta. Asunnot ovat pääasiassa keskustan läheisyydessä sijaitsevia yksitasoisia rivitalohuoneistoja.

Tutustu Vuokratalojen asuntotarjontaan.

Jos oman kodin rakentaminen on ajankohtaista jo lähitulevaisuudessa, kannattaa tarkistaa Tervolan tonttipörssi. Tontteja on tarjolla jokirannassa ja taajamassa. Valmiita koteja löydät esimerkiksi Etuovesta.


Harrastuksia, tapahtumia ja yhteisöllisyyttä

Tervolalaisille yhteistä on kokemus turvallisesta lapsuudesta. Tervolassa ryhmäkoot ovat pieniä ja kyläkouluverkko kattava. Lasten ja nuorten harrastukset ovat edullisia ja niihin on helppo päästä mukaan.

Tutustu lisää lasten ja nuorten palveluihin.

Tervolassa on monipuolisia harrastusmahdollisuuksia sekä tapahtumia kaikenikäisille. Suurimmat tapahtumat jotka kokoavat kuntalaiset yhteen ovat heinäkuussa tervolalaisten vapaaehtoisten järjestämä iloinen kesätapahtuma Ämpäripääpäivät ja elokuussa Lappia Louen kanssa yhteistyössä toteutettava Maaseudulta Käsin -messutapahtuma.

 

 

Katso Lauran muuttajatarina Tervolaan!

Millaisen mielikuvan Tervola antaa, kun muuttaja saapuu ensimmäisen kerran uuteen kotikyläänsä? Muuttajatarinoita Tervolasta -videolla tutustutaan Laura Kallatsan kokemuksiin muuttajan näkökulmasta. Mikä Tervolassa yllätti uuden asukkaan ja mitä Kallatsa jäi kaipaamaan aiemmista kotikunnistaan?


Jaa sivu eteenpäin