Kotipaikka Tervolasta

Etelä-Lapissa tulijat ja olijat halaa tervetulleeksi pieni Tervolan kunta. Se on välittämisen, optimismin, ennakkoluulottoman ongelmanratkaisun, toisin tekemisen ja silmäkulman pilkkeen eli ämpäripäisyyden – koti.

Tervolan valttikorttina on ehdottomasti se, että se sijaitsee hyvien yhteyksien päässä kaikesta! Erinomaiset logistiset yhteydet takaavat helpon kulun isoihin lähikaupunkeihin ja kattava valokuituverkosto kylille saakka palvelee niin suuria yrityksiä kuin etätyötä tekeviä. Monet yrittäjät sekä kuntalaiset valitsevat Tervolan kotipaikakseen juuri näistä mutkattomista syistä. Tervola on myös hyvin lapsiperhemyönteinen kunta, sillä maksamme tällä hetkellä Lapin suurinta vauvarahaa!


Millaista on asua Tervolassa?

Katso Lauran muuttajatarina Tervolaan!

Millaisen mielikuvan Tervola antaa, kun muuttaja saapuu ensimmäisen kerran uuteen kotikyläänsä? Muuttajatarinoita Tervolasta -videolla tutustutaan Laura Kallatsan kokemuksiin muuttajan näkökulmasta.

Mikä Tervolassa yllätti uuden asukkaan ja mitä Kallatsa jäi kaipaamaan aiemmista kotikunnistaan?


Veneilijät

Töitä Tervolasta tai lähikunnista?

Teit sitten töitä kotikunnassasi tai sen ulkopuolella Tervolan sijainti Kemin, Tornion ja Rovaniemen kaupunkien keskipisteessä mahdollistaa työssäkäynnin moneen suuntaan. Kattava valokuitu tarjoaa nopeudet yhteydet etätyötä tekevälle.  Tutustu Tervolan palveluverkkoihin tästä.

Avoimia työpaikkoja voit tarkastella niin itsellesi kuin puolisolle kuntarekryssä tai TE-palveluista. Jos opiskelut kiinnostavat Tervolan alueella, kannattaa tutustua myös koulutusmahdollisuuksiin.

 


Ämpäripäisyys on meille tervolalaisille erottuvaa, hienoa – ja totta. Siksi sen varaan on hyvä rakentaa.


kotipaikka tervolasta, freepik.com

Rauhallinen asuinympäristö

Maaseutupitäjän etuuksia on se, että täällä on omaa rauhaa ja luonto lähellä. Tervolasta löytyykin viihtyisiä ja edullisia vuokra-asuntoja kaiken kokoisille ruokakunnille. Kannattaa tutustua Tervolan Vuokratalo Oy:n asuntotarjontaan sekä tarkastella myös yksityisiä vuokranantajia.

Jos olet hankkimassa omaa kotia, kannattaa vilkaista Tervolan tonttipörssi. Tontteja on tarjolla jokirannassa ja taajamassa. Kuntakeskusta vastapäätä olevalle ranta-alueelle suunnitellaan myös uutta asuinaluetta nimeltä Vastaranta. Valmiita koteja voit selata esimerkiksi Etuovesta tai Oikotieltä.


Mikä tekee Tervolasta erityisen?


Lapsiperheet lähellä sydäntä

Tervola on myös hyvin lapsiperhemyönteinen kunta, sillä maksamme tällä hetkellä Lapin suurinta vauvarahaa! Meillä on myös ilmainen varhaiskasvatus, johon ovat oikeutettuja kaikki tervolalaiset lapset sen jälkeen, kun he ovat olleet kunnallisessa päivähoidossa yhteensä vuoden.

Uudet tervolalaiset on huomioitu myös Tervolan kirjastossa, joka lahjoittaa yhteistyössä neuvolan kanssa jokaiselle Tervolassa syntyvälle lapselle ja hänen perheelleen kirjalahjan.

Kouluissamme ryhmäkoot ovat pieniä ja kyläkouluverkko kattava. Lasten ja nuorten harrastukset ovat edullisia ja niihin on helppo päästä mukaan.

Lue lisää lasten ja nuorten palveluista 

vauva äidin ja isän kanssa

Traktori rehutöissä

Yrittäjille tukea ja edullista tonttimaata

Haaveiletko yrittämisestä? No siinä tapauksessa kannattaa ehdottomasti harkita yrityksen sijoittamista Tervolaan! Tiesitkö, että suhteessa väkilukuun yritysten perustamismäärät Tervolassa ovat Suomen huippuluvuissa? – Eikä syyttä: Tervolasta löytyy huippunopea valokuitu, kunnan oma yritystukijärjestelmä, aktiivinen elinkeinokoordinaattori ja edullista tonttimaata.

Tervolalaisia yrittäjiä tuetaan monin eri tavoin. Jos sinua kiinnostaa yrittäjyys lue lisää elinkeinopalveluista!

Lisätietoa Tervolan elinkeinopalveluista


Kattava ja nopea valokuituverkosto

Tervolassa on kattava valokuituverkosto, joka tarjoaa nopeat yhteydet niin yksityisille kotitalouksille kuin isomman yritystoiminnan tarpeisiin.

Valokuituverkosto kattaa kuntakeskuksen sekä suurimman osan tervolalaisista kylistä.

Kysy lisää Palveluverkkojen sivuilta

Tervolan palveluvarkot logo ja tietokoneen näppäimistö

Brändikuvia, isä ja poika puuhommissa.

Yhteisöllisyys on tärkeää

Tervolalaiset ovat aidosti kiinnostuneet uusista ihmisistä ja toivottavat lämpimästi naapurit tervetulleeksi. Jos tarvitset neuvoa tai apua jossakin asiassa, älä epäile kysyä sitä naapurilta! Myös erilaiset verkostoitumistapahtumat ovat hyviä keinoja tutustua paikallisiin.

Monet asiat tehdään yhteen hiileen puhaltaen ennakkoluulottomasti ja optimistisesti. Met onnistuma yhesä  – ämpäripäämeiningillä! 

Tutustu erilaisiin tapahtumiin tästä


Mitä täällä voi puuhastella vapaa-ajalla?

Luontoihmiselle hyviä harrastusmahdollisuuksia

Tervolassa on erinomaiset mahdollisuudet harrastaa luonnossa kaikkina vuodenaikoina. Täällä onnistuu niin marjastus, patikointi kuin metsässä hiihtäminen omassa rauhassa.

Kemijoen varrella on myös monia mielenkiintoisia käyntikohteita ja luontopolut ovat kaikkien saatavilla.

Lisätietoa nähtävyyksistä voit lukea täältä

Kätkävaaran pitkospuut

maaseudulta käsin kuva muuttaja sivustolle

Tapahtumia ja yhdessä tekemistä

Tervolassa tapahtuu vuoden ympäri!  Ammattiopisto Lappian kanssa yhteistyössä toteutettava Maaseudulta Käsin -messutapahtuma Louella kerää kiinnostuneita kävijöitä joka vuosi.

Vapaaehtoiset toimijat ja yhdistykset järjestävät myös aktiivista toimintaa, myyjäisiä, pieniä tapahtumia, joten kannattaa vilkaista kunnan tapahtumakalenteria!

Katso Tervolan tulevat tapahtumat


Met kaikki toivomme, että juuri sinä viihtyisit uutena tai paluumuuttaneena ämpäripäänä Tervolassa!


Jaa sivu eteenpäin