Kirjasto

Tervolan kirjasto sijaitsee Lapinniemen koulun kiinteistössä. Kirjaston toiminnan tavoitteena on edistää tasa-arvoista oppimista, iloa ja hyvinvointia monipuolisen kokoelman ja asiakaslähtöisten palvelujen kautta. Kirjasto tarjoaa tietopalvelua, ohjausta ja tukea tiedonhankintaan ja käyttöön. Kirjaston henkilökunta tekee työtä lukemisen edistämiseksi yhdessä päiväkotien, koulujen ja muiden sidosryhmien kanssa.

Kirjastossa voit työskennellä, opiskella, lukea lehtiä, pelata pelejä tai käyttää tietokoneita ja vapaata langatonta verkkoa. Kirjastossa järjestetään erilaisia tapahtumia ja näyttelyitä, joista tiedotamme Tervola-lehdessä, verkkosivuilla ja kirjaston somessa. Laajasta kokoelmasta voit lainata aineistoja kirjoista verenpainemittareihin ja liukulumikenkiin. Kirjasto ylläpitää kotiseutu- ja Paasilinna-kokoelmaa, jotka ovat tutkijakäytössä.

Kirjaston palvelut ja tilat ovat kaikkien vapaasti käytettävissä. Asiakaspalveluaikoina kirjaston henkilökunta on asiakkaiden tavoitettavissa, ja kaikki kirjaston palvelut ovat asiakkaiden käytettävissä. Omatoimiaikana voit lainata aineistoja lainausautomaatilla, lukea lehtiä ja käyttää asiakastietokoneita. Omatoimiaikana kirjastoon pääsee voimassa olevalla Lapin kirjastokortilla ja henkilökohtaisella PIN-koodilla.

Tervolan kirjasto kuuluu Lapin kirjasto -kimppaan. Kirjastokortilla käytössäsi on koko Lapin kirjastojen kokoelma: samalla kirjastokortilla voit lainata ja varata aineistoa koko Lapin alueella. Lapin kirjastolla on yhteinen verkkokirjasto, jossa voit hakea aineistoja, uusia lainoja ja varata teoksia. Varaaminen on ilmaista kaikista Lapin kirjastoista.

Aukioloajat

ma – ke

to – pe

juhlapyhien aattoina

klo 11 – 18

klo 10 – 15

klo 10 – 15

Omatoimiaika

ma – su  klo 9 – 21

palveluaikojen ulkopuolella

Yhteystiedot

Kirjaston asiakaspalvelu
Kirjaston kotipalvelu
Kati Pyhtilä
kirjastotoimenjohtaja
Miika Haapalainen
kirjastovirkailija
Tanja Uokkola
kirjastoavustaja

Tervolan kunnankirjasto

Paasilinnan puistotie 1, 95300 Tervola


Jaa sivu eteenpäin