Siirry sisältöön. | Siirry navigointiin

Omat työkalut
Osiot
Sijainti: Pääsivu / Vapaa-aika ja liikunta / Kirjasto

Kirjasto

 

 

Tervolan kunnankirjasto

Tervolan kunnankirjasto palvelee pääkirjastossa ja Louen lähikirjastossa. Kirjasto tarjoaa nykyaikaisia kirjasto- ja tietopalveluja kuntansa asukkaille. Kirjastolla on monipuolisten kokoelmiensa ja asiantuntevien palvelujensa lisäksi tietoverkkoyhteydet ja hyvät aukioloajat. Kirjastomme avainasioita ovat paikallisen ja yleisen sivistyksen ja kulttuurin vaaliminen, uuden tiedon saatavuuden varmistaminen ja alan kehityksen seuraaminen.

Tervolan kirjasto Facebookissa

Ajankohtaista

KIRJASTO KIINNI 14.-27.8.

Kirjasto on suljettuna 14.-27.8. välisen ajan kirjastojärjestelmän vaihdon ja Lapin kirjastoon liittymisen vuoksi. Verkkokirjastokaan ei ole käytettävissä, joten varauksia ei voi tehdä eikä lainoja uusia. Lainojen palauttaminen ei ole mahdollista kirjastoon eikä palautuslaatikkoon. Aineiston laina-aikaa pidennetään heinäkuussa siten, ettei kiinnioloajalle tule eräpäiviä.  Asiakkaat voivat tauon ajaksi lainata etukäteen riittävästi luettavaa, kuunneltavaa ja katseltavaa tarvitsematta huolehtia laina-ajan umpeutumisesta.

Kun kirjasto avataan ma 28.8., kaikkien Lapin yleisten kirjastojen kokoelmat on tervolalaisten asiakkaiden käytössä. Lainat voi palauttaa maksutta mihin tahansa Lapin kirjastoon. Järjestelmänvaihdos ei edellytä asiakkaalta mitään toimenpiteitä, ja vanha kirjastokortti ja tunnusluku toimivat uudessa kirjastojärjestelmässä. Tervolan kirjastokortti käy jatkossa kaikissa Lapin kirjastoissa.  Lainata voi myös Lapin kirjastokortilla, jonka saat ilmaiseksi nykyisen korttisi tilalle.

 

KIRJAPASSI

Lasten ja nuorten osastolla on kesällä jaossa Kirjapasseja, joita voi suorittaa lukemalla tiettyjä lasten- ja nuortenkirjoja ajalla 1.6.-30.9.2017. Luettuasi viisi kirjaa voit palauttaa täytetyn passin yhteystietoinesi kirjastoon 30.9. mennessä. Kirjapassin palauttaneiden kesken arvotaan lahjakortteja kirjakauppaan sekä kirjapalkintoja.

 

AINEISTON POISTOMYYNTI

ALKAA TO 1.6. JA KESTÄÄ 31.8. SAAKKA.

Tule tekemään löytöjä!

 

OSALLISTU TERVOLAN KIRJASTON LUKUHAASTEESEEN

1.3.-31.8.2017

  • Lukuhaaste toteutetaan pelaamalla Tervolabingoa.
  • Bingossa ei ole ikärajoja.
  • Aineiston tulee vastata bingoruudukossa annettuja aiheita ja muodostaa kolmen suora.
  • Lukuhaaste voidaan suorittaa lukemalla kirjoja, kuuntelemalla cd-levyjä tai katselemalla dvd-filmejä.
  • Jokaisella täydellä bingorivillä saa yhden osallistumisen arvontaan.
  • Täytetyn bingolapun voi palauttaa Tervolan kirjastoon. 31.8.2017 mennessä palautetut laput osallistuvat kirjapalkintojen arvontaan.
  • Voit noutaa bingoruudukon ja osallistumislomakkeen kirjastosta tai tulostaa sen   tästä.