Joulukonsertti: Elina Vettenranta ja Jouni Somero

Nyt sytty valot tuhannet

Vuoden 2006 tangokuningatar Elina Vettenranta, laulu ja Jouni Somero, piano.
Konsertissa kuullaan tuttuja ja perinteisiä, kauneimpia joululauluja.
Lapinniemen koulun sali
Lippujen ennakkomyynti kunnan keskuksessa ma-to 8-16, pe 8-15

 

Elina Vettenranta on aloittanut musiikin harrastamisen jo nuorena. Musiikki opiston päästötodistuksen hän sai Lohjan musiikkiopistosta soittimenaan huilu. Usean vuoden ajan Elina soitti myös nuorisosinfoniaorkesteri Vivossa.

Klassisen lauluharrastuksen Vettenranta aloitti v. 1993 Sirkka Penttilän opetuksessa ja myöhemmin tangolaulukilpailuihin  hänet valmensi Pirkko Talola. Vuoden 2006 tangokuningattaruuden myötä tuli laulamisesta ammatti. Tutuiksi ovat tulleet tanssilavat, laivat, ravintolat, big band -solistin tehtävät ja monenlaiset muut konserttiesiintymiset. Kirkkokonsertit ovat Elinalle erityisen rakkaita.

Yhteistyö Tamperelaisen mini big band HTCombon kanssa on vuosina 2015 – 2017 vienyt Elinaa konserttisaleihin ympäri Suomen. Konserttikiertueita on tehty Olavi Virta –teemalla, Frank Sinatran hitteihin pohjaten sekä Night and Day teemalla yhdessä Antti Sarpilan kanssa. Vuoden 2017 keväällä  Elina teki kiertueen yhdessä Markku Aron kanssa.

Elina Vettenranta on julkaissut neljä levyä. Iskelmälevy Sydänten yö tehtiin syksyllä 2006. Sen jälkeen Elina on tehnyt selvän pesäeron perinteiseen iskelmä-ja tanssimusiikkiin. Kastepisara julkaistiin vuonna 2011 ja edustaa modernia laulelmaa. Vuonna 2012 ilmestyi tunnelmallinen Joululevy Nyt syttyy valot tuhannet. Kesällä 2014 ilmestyi Leena Lehtisen sanoihin ja Hannu Huhtalan teksteihin pohjaava levy: Rakastettu.

Elina Vettenranta on monipuolinen ja syvällinen laulujen tulkitsija. Elinan lauluissa kuuluu omakohtaisuus ja elämänkokemuksen tuoma aito ja vahva tulkinta.

Jouni Somero  on soittanut yli 3000 konserttia eri puolilla maailmaa Euroopassa, Aasiassa ja Pohjois-Amerikassa. Somero on tehnyt yhteistyötä useiden koti-ja ulkomaisten laulajien, instrumentalistien ja kapellimestarien kanssa.

Somero on  eniten levyttänyt suomalainen pianisti. Levytyksiä on kertynyt eri levymerkeille (Naxos, BMG, Jubal, MILS, FC-Records jne.) yhteensä 95.

Laajoja projekteja ovat olleet Suomalaisen Pianomusiikin Antologia (5 levyä), Sergei Bortkiewiczin koko pianotuotanto (9 levyä) sekä Tchaikovskin koko pianotuotanto (6 levyä). Somero on levyttänyt myös uudempaa suomalaista pianomusiikkia esimerkiksi koko Erkki Salmenhaaran piano-ja kamarimusiikkituotannon ja Tauno Marttisen pianosonaatit. Toivo Kuulan  pianotuotannon kokonaislevytys  ilmestyy Kuulan juhlavuodeksi 2018. Somero on myös ensimmäisenä pianistina levyttänyt Felix Blumenfeldin, Benjamin Godardin ja Hugo Reinholdin pianotuotantoa.

Syyskuussa 2012 amerikkalainen Fanfare Magazine valitsi Someron Rebikov-albumin vuoden merkittävimmäksi pianolevyksi. Myös Bortkiewicz-levytykset ovat keränneet upeita arvosteluja Amerikassa ja Euroopassa.